Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Večeras otvorenje 17. Split Film Festivala

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 15.09.2012. / Autor: Moj Film Večeras otvorenje 17. Split Film Festivala

Večeras će u kinu Karaman, projekcijom filma Chocó, započeti 17. Split Film Festival - međunarodni festival novog filma. Chocó je djelo kolumbijskog redatelja J. H. Hinestroze, a ovdje se prikazuje kao prvi film iz konkurencije dugometražnih filmova koji su ujedinjeni temom otpora, što je i okvirna tema čitavog ovogodišnjeg festivala.

Ceremonija otvaranja kreće u 22:00 sata, a program će voditi mlada hrvatska glumica Dea Mladinić. Po završetku programa, druženje će se nastaviti uz glazbu u susjednom hostelu Goli & Bosi.

Prije službenog otvaranja, gledatelji će imati priliku pogledati još dvije projekcije. U kinu Karaman u 18:45 sati počinje film Roman Polanski: Filmski memoari – riječ je o britanskom dokumentarcu koji prati ključne točke lika i djela kontroverznog redatelja, uključujući i intervjue sa samim Polanskim. Druga projekcija kreće u 19:00 sati u kinoteci Zlatna vrata filmom redatelja Christiana Jurea Deset ćemo puta pobijediti – film je nastao u argentinsko-čileanskoj koprodukciji, a prikazuje se u sklopu naslovne sekcije Otpor. Ulaz na obe projekcije je besplatan.

Festival će trajati do subote 22. rujna, kada će na svečanoj manifestaciji zatvaranja biti dodijeljene nagrade u konkurenciji dugometražnog i kratkometražnog filma.

otvorenje festival split film festival međunarodni festival novog filma choco


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?