Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

VAFI festivalu nagrada na Danu kreativnost i inovativnost 2011.

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 26.05.2011. / Autor: Moj Film

Sandra Malenica i Hrvoje Selec

U zagrebačkom kazalištu Komedija u srijedu, 25. svibnja po četvrti su puta dodijeljene nagrade za kreativnost i inovativnost u organizaciji Udruge MRAK - Mreže za kreativnost. Nagrada se dodjeljuje u devet kategorija, a čak su tri projekta iz Varaždina prošla krug nominacija.

No samo je VAFI - internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin, koji organizira udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA, od svih varaždinskih projekata dobio prvu nagradu u svojoj kategoriji - "Kreativni i inovativni projekt ili program u kulturi i umjetnosti", te su voditelji VANIME, ujedno i programska voditeljica i izvršni producent festivala Sandra Malenica i Hrvoje Selec osobno preuzeli ovu prestižnu nagradu.

Prvi od konkurenata VAFI-ju za glavnu nagradu bio je projekt T-HTnagrada@MSU, nagrada koja promišlja najkvalitetnije prikaze recentne produkcije hrvatske suvremene umjetnosti. Drugi u konkurenciji bio je projekt Tajne Griča tvrtke Katapult o obilasku centra Zagreba temeljen na povijesnim činjenicama, na romansiranoj povijesti preuzetoj iz romana Marije Jurić Zagorke, te na poznatim gradskim legendama i to noću. Prošle godine ovu je istu nagradu dobio Muzej prekinutih veza Umjetničke organizacije Labirint, nekonvencionalni muzej koji je dobio i nagradu za najinovativniji europski muzej.

Ovo je zasigurno još jedna dodatna motivacija našim mladim varaždinskim kreativcima iz VANIME – jedne od varaždinskih najaktivnijih udruga, koji osim što organiziraju VAFI, redovito rade s djecom i mladima na izradi animiranih filmova tijekom cijele školske godine, te uz to organiziraju, vode i sudjeluju na niz radionica, a ove godine obilježavaju i 25. obljetnicu rada Udruge. Uz to, ove će godine VANIMA i Varaždin biti domaćini 49. revije hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece, od 29. rujna do 2. listopada.

Čestitamo!

komedija festival festival animiranog filma nagrada kazalište vafi varaždin vanima mrak


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?