Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

VAFI 2012. započinje ranije uz crtiće, radionice i mali koncert

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 19.03.2012. / Izvor: VAFI VAFI 2012. započinje ranije uz crtiće, radionice i mali koncert

Odabrani su animirani filmovi koji će se natjecati za statuu VAFI,  po prvi put dodijeljivat će se PLAVI VAFI za crtić koji najviše promovira dječja prava, a nekoliko dana prije službenog početka VAFI počinje u Luminiju.

Crtići, radionice, šminkanje i mali koncert. Tako će ove godine početi treći po redu Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin - VAFI (12-15.travnja). U subotu, 7. travnja, samo nekoliko dana prije službenog početka festivala u Centru Lumini posjetitelji će doživjeti dio atmosfere koji ih očekuje tijekom VAFI-ja.

U prijepodnevnim satima u Cinestaru u programu „Best of VAFI 2“ vidjet ćemo najbolje crtiće s prošlogodišnjeg festivala, a za one koji ne mogu bez crtanja pripremili smo dvije radionice. U prvoj „Napiši svoje ime“ posvećenoj zemlji partneru – Japanu mališane će japanskom pismu podučavati Sanja Železnjak i Iva Tkalec dok će u drugoj crtati mačke i pse što je vezano uz ovogodišnju humanitarnu akciju „Spasi me“. Svi koji žele moći će iz Luminija izaći i našminkani jer će ih oslikavati poznate varaždinske vizažistice Diyala (Didi make up) i Mirela Magdić.

Prava glazbena poslastica sigurno će biti i kratki nastup Bojana Jambrošića, međimurske pop zvijezde omiljene među klincima.

Na VAFI 2 došla je i ekipa animatora iz Tajvana
Na VAFI 2 došla je i ekipa animatora iz Tajvana

Upravo završila službena selekcija

Ovim šarenim programom najavit će se  Treći VAFI za kojeg je upravo završila i službena selekcija.

Od 183 prijavljena filma pristigla iz 25 zemalja svijeta njih 86 završilo je u službenoj konkurenciji. Od toga 25 u kategoriji MINI (do 10 godina), 36 u kategoriji MIDI (11-14 godina) i 25 u kategoriji MAXI (15-18). Žiri na čijem je čelu jedna od pionirki japanske animacije Sayoko Kinoshito, a uz nju umjetnički direktor Zagreb filma Simon Bogojević Narath i predsjednik beogradskog Medijskog edukativnog centra Miomir Rajčević odlučit će koji će mali i mladi kreativci dobiti našeg “oskara” - statuu VAFI.

Plavi VAFI dodijeljuje Ured pravobraniteljice i UNICEF

Velika novost je i PLAVI VAFI. To će biti posebna statua koja će se dodijeljivati malim i mladim animatorima za film koji najviše promovira dječja prava. Dodijelit će ga Maja Flego iz Ureda pravobraniteljice za djecu te Gordana Dojčinović iz UNICEF-a Hrvatska.

Prošle godine na radionicu u sklopu VAFI-ja izrađeno je 1000 ždralova
Prošle godine na radionicu u sklopu VAFI-ja izrađeno je 1000 ždralova

Akcija za napuštene ljubimce

Ovogodišnja humanitarna akcija „Spasi me“ posvećena je jedinom azilu u Hrvatskoj koji ne eutanizira pse, varaždinskom „SPASU“. Akcija kreće za nekoliko dana, 19. ožujka, u hipermarketu Branka u Optujskoj ulici u Varaždinu. Svi koji žele donirati hranu za napuštene ljubimce mogu to učiniti u Branki do 12. travnja.

Za trajanja festivala, za koji se upad ne naplaćuje, u palači Herzer i u Multimedijalnom centru Kult imat ćemo posebna mjesta na kojima ćete moći dati svoj prilog.

Prijave za domaćinstvo

Još uvijek traju i prijave za domaćinstvo tj. ukoliko želite ugostiti animatore na nekoliko dana možete do 23. ožujka ispuniti prijavnicu na varaždinskom Dječjem odjelu gradske knjižnice.

Raspored događanja u Luminiju 7. travnja

Vrijeme Lokacija Događanje
10:00 - 10:45 Lumini centar/Cinestar Best of VAFI 2 - projekcija filmova
11:00 - 13:30 Lumini centar "Spasi me" - radionica na temu mačke i psi
11:00 - 13:30 Lumini centar Šminkanje djece na temu Japan, mačke i psi
(Diyala (Didi make up) & Mirela Magdić)
11:30 - 12:00 Lumini centar Bojan Jambrošić - nastup
12:30 - 13:30 Lumini centar Radionica japanskog pisma - "Napiši svoje ime na japanskom" (Sanja Željeznjak & Iva Tkalec)
13:30 - 14:00 Lumini centar Nagrade izabranim crtežima

Cinestar festival animirani film vafi vanima Plavi Vafi Lumini Centar


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?