Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

U Šibeniku otvoren 3. Supertoon

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 29.07.2013. / Autor: Moj Film U Šibeniku otvoren 3. Supertoon

U nedjelju, 28. srpnja 2013. u HNK Šibenik otvoren je 3. međunarodni festival animacije Supertoon. Uvodnim riječima publiku su pozdravili organizatori Slave Lukarov, Ivan Klepac i Petar Trebotić:

Kroz svoja dva dosadašnja izdanja do sada kao i na ovogodišnjem trećem po redu međunarodnom festivalu animacije, vodit ćemo vas kroz tri službene natjecateljske kategorije kratkih animiranih filmova. U kategoriji PLANKTOON moći ćete pogledati ponajbolje svjetske kratke fimove za djecu i mlade. Kategorija ANIMASAURUS REX donosi izbor iz bogate međunarodne produkcije kratkih autorskih filmova, a u kategoriji SUPERTOON SUPERTUNES možete se zabaviti uz recentne animirane spotove velikih imena svjetske glazbene scene.

Prilikom izbora filmova koji će se natjecati za titulu najboljih filmova vodili smo se idejom da publici prikažemo najzabavnije od najboljih filmova pristiglih na natječaj. Uistinu se nadamo, i vjerujemo, da će Grad Šibenik ovih šest festivalskih dana živjeti u duhu animiranih filmova te da ćemo svi zajedno biti dobri domaćini autorima fimova ali i svim drugim gostima koji su svoje vrijeme odlučili provesti uz festival u Šibeniku.


Iako još nismo niti službeno otvorili prvu godinu SUPERTOONA u Šibeniku zadovoljstvo mi je najaviti da je Grad Šibenik odsad na međunarodnoj karti festivala animiranih filmova i da tu i ostaje, izjavio je Slave Lukarov.

Publici, uzvanicima i gostima potom se obratila Živana Podrug, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika zaželivši dobrodošlicu publici i festivalu u Šibeniku uz riječi:

Šibensko kazalište, Trg Ivana Gorana Kovačića ( mi volimo reći „trg kod škole“), plaža Banj …. cijeli grad postaje konačno opet velika filmska pozornica. Dobro nam došli „supertoonovci“ , neka film zavlada Šibenikom! I za kraj, ne postoji podjela na velike i male filmove. Kao i inače u umjetnosti, i ovdje postoje samo dobri i loši filmovi. Zato vam želim da budete dobri i postanete dio bogate šibenske kulturne tradicije.

3. Supertoon

3. SUPERTOON svečano je otvorio šibenski gradonačelnik Željko Burić pozdravivši dolazak Supertoona u Šibenik, grad festivala:

Od ovoga ljeta Šibenik je bogatiji za još jedan festival. Međunarodni festival animacije Supertoon raširio je svoja jedra i doplovio u naš grad. Kao gradonačelnik i domaćin želim dobrodošlicu svim umjetnicima koji iluzijom pokreta oživljavaju, udahnjuju život svijetu oko nas i svim ljubiteljima animiranog filma koji će od 28. srpnja do 2. kolovoza posjetiti Šibenik. Neka kamene šibenske palače i stoljetne crkve budu najljepše kulise filmskim ostvarenjima, a naše plaže, otoci i nacionalni parkovi mjesta na kojima, uz osvježenje, možete pronaći svu ljepotu stvaranja prirode.

Supertoon se održava do 2. kolovoza 2013. na šest lokacija u Šibeniku. Svi programi 3. SUPERTOONA besplatni su, a održavaju se u HNK Šibenik (Trg kralja Zvonimira 1), Kinu iza škole (Trg Ivana Gorana Kovačića), Galeriji Sv. Krševana (Ulica Don Krste Stošića), Muzeju Grada Šibenika, Kinu na plaži (Banj) i glazbeno-kulturnom centru Azimut.

SUPERTOON je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Šibenika, TZ Grada Šibenika i Gradskog parkinga Šibenik.

Ponedjeljak na SUPERTOONU

U ponedjeljak u programu Animatraz u tamnici Kneževe palače, za sve ljude osuđene na animaciju i one koji se tako osjećaju, od 18,00 sati imamo genijalan film ruskog fotografa i entomologa, oca stop-animacije Wladislawa Starewicza, u čijim filmovima glavne uloge imaju mrtvi kukci. Želite li vidjeti film u kojem ljubomorni žohar misli da ga supruga vara s mravom kao u animiranoj verziji Tko pjeva zlo ne misli, u podrumima Gradskog muzeja to možete učiniti.

Za 20.00 sati u Galeriji Sv. Krševana predviđeno je otvorenje izložbe ''Od stripa do animiranog filma i natrag predstavlja hrvatske autore koji s lakoćom pronalaze svoju publiku bez obzira teži li ona stripu kao umjetničkoj formi ili čaroliji crtane odnosno animirane slike. Ujedno možete provjeriti kako autori koji crtaju table stipa fukcioniraju kada je slika samo teče bez mukotrpnog okretanja stranica.

U 21.00 sat na Trgu Ivana Gorana Kovačića kreće natjecateljski program PLANKTOON. Riječ je o filmovima koji su namjenjeni djeci i mladima, a svaki je namijenjen različitom uzrastu, stoga roditelji ako želite "problematičnog" tinejdžera poslati na dobro i provjereno mjesto, uz obilje zabave ovo je program za vas, a i klinci će se izuzetno zabaviti.

U 22.00 sata na istom mjestu pogledajte ANIMASAURUS REX I (konkurenciju kratkih animiranih filmova) koji donosi najbolje i najzabavnije kratke animirane filmove nastale u posljednje dvije godine.

Za kraj ponedeljka na gradskoj plaži Banj s početkom u 22.00 sata donosimo DISCOTOON (Director`s choice) izbor najboljih (ili najdražih) svjetskih animiranih spotova po izboru festivalskih organizatora, a sat nakon toga slijedi SUPERTOON SUPERTUNES, najglasniji i najluđi dio natjecateljskog programa, animirani glazbeni spotovi koji će vam ubrzati puls, stoga ne propustite pogledati kako animatori vide glazbu.

Za kraj dana, točno u ponoć počinje Festivalski party (DJ SKASAPIENS) koji će nas zabavljati do ranih jutarnjih sati uz lude ska ritmove i puno pozitivne energije.

Službene stranice festivala

otvorenje supertoon petar trebotić 3. supertoon šibenik slave lukarov ivan klepac živana podrug


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?