Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Tamara Drewe i Rastanak u Art-kinu Metropolis

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 14.01.2011. / Autor: Moj Film Tamara Drewe i Rastanak u Art-kinu Metropolis

Od subote, 15. siječnja u 20,00 sati, kada će biti održana hrvatska premijera, na repertoaru Art kina Metropolis MSU-a Zagreb je Tamara Drewe, romantična komedija natopljena dozom britanskog cinizma, temeljena na humorističnom stripu objavljivanom u britanskim dnevnim novinama The Guardian. U režiji slavnog Stephena Frearsa (Kraljica, Opasne veze) u naslovnoj ulozi djevojke koja se, nakon višegodišnjeg izbivanja, vraća u rodno mjesto tjelesno i karakterno izmijenjena zahvaljujući estetskoj operaciji nosa, nastupa mlada britanska zvijezda Gemma Arterton (Princ Perzije: Pijesak vremena, James Bond: Zrno utjehe, nedavno na televiziji prikazana mini serija Tess iz obitelji D'Urbervilles).

TAMARA DREWE

Tamarin povratak i izgled pobudit će emotivni interes mještana, njezine nekadašnje ljubavi Andyja, zgodnog zgubidana, i Nicholasa Hardimenta, pisca i serijskog preljubnika za čiju vjernu ženu Beth interes pokazuje Glen, američki pisac u krizi inspiracije. Tamara je u vezi s Benom, glamuroznom rock zvijezdom, za kojim žudi tinejdžerica Jody, njegova velika obožavateljica koja neće prezati ni od čega da ga osvoji...

Film je svjetsku premijeru imao na Festivalu u Cannesu.

Art-kino Metropolis ugošćuje i nagrađivanu redateljicu i scenaristicu Irenu Škorić, autoricu jednog od najnagrađivanijih hrvatskih filmova 'Rastanak', koji se dosad ponosi sa 16 nagrada i brojnim sudjelovanjima na istaknutim međunarodnim i domaćim festivalima (Grand Prix na Danima hrvatskog filma, San Sebastian, Varšava, Rim, Molodist, Monterrey, Montpellier, Venecija, Irska, Rusija, Motovun, Libertas film festival i drugi).

RASTANAK - IRENA ŠKORIĆ

Ta  priča o ocu i sinu, utjelovljuju ih glumci Ivan Brkić i Asim Ugljen, koji kreću na put svojim starim stojadinom i pokušavaju reći zbogom dragim ljudima, starim automobilima te uspomenama na bivšu državu, uvijek iznova budi zanimanje publike i vraća se na kino platna, pa će mu pripasti čast da otvori tu večer, a i nadalje će ostati u redovitom programu Art-kina.

Ulaznice sa sve projekcije su u prodaji po cijeni od 25 kuna, a mogu se rezervirati na rezervacije@msu.hr.

 

Irena Škorić art kino metropolis Tamara Drewe Rastanak Stephen Frears


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?