Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Svečano otvoren nikad jači Vukovar film festival!

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 25.08.2015. / Autor: Moj Film Svečano otvoren nikad jači Vukovar film festival!

U ponedjeljak navečer u Vukovaru je svečano otvoren deveti po redu Vukovar film festival. Kao i svake godine, i ove će se na Festivalu prikazati nagrađivani filmovi s festivala u Berlinu, Cannesu i Sundanceu. Festival je otvorio kratki film Arsena Oremovića Horvatovi s Anom Majhenić u glavnoj ulozi te dugometražni njemački film Dok smo sanjali redatelja Andreasa Dresena. Tim je povodom otvorenju Festivala prisustvovala mlada njemačka glumica Ruby O. Fee, koja tumači Glavnu žensku ulogu u ovom filmu.

Festival je svečano otvorio njegov direktor Igor Rakonić, koji je najzaslužniji što je Vukovar film festival u ovih devet godina postao jedan od najznačajnijih festivala u Hrvatskoj i regiji. Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava nažalost nije nazočio otvorenju jer se iznenada razbolio, ali je stoga iz Zagreba na otvorenje stigao gradonačelnik Milan Bandić.

Svečano otvoren Vukovar film festival
Svečano otvoren Vukovar film festival

Nakon prikazanog filma na terasi hotela Lav održan je party gdje je uz domjenak goste zabavljao Filip Šovagović i njegov bend Deda de mol.

Festival traje do subote 29. kolovoza i prava je poslastica za sve one koji nestrpljivo žele premijerno vidjeti nove filmove Woodyja Allena, Wernera Herzoga i mnogih drugih filmskih zvijezda.

otvorenje cannes vff vukovar film festival festival podunavskih zemalja Igor Rakonić arsen oremović milan bandić svečano otvorenje Ana Majhenić horvatovi ivan penava deda de mol ruby o fee dok smo sanjali as we were dreaming


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?