Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Star Film Fest: Prijave za filmske i fotografske radionice

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 19.08.2014. / Autor: Moj Film Star Film Fest: Prijave za filmske i fotografske radionice

Sisak će od 4. do 6. rujna biti domaćin prvog Star Film Festa u organizaciji Kino kluba Sisak. Festival je to na kojem će se prikazati dokumentarni, eksperimentalni, igrani, industrijski filmovi na otvorenom. Do sada su se prijavili filmovi iz Amerike, Francuske, Hrvatske, Kine, Slovenije i Srbije.

Organizatori festivala su volonteri, kojima je cilj prenijeti ljubav prema filmu na sve posjetitelje ove manifestacije. Otvorenje će se održati u sisačkom Starom gradu, a druge dvije večeri filmskih projekcija održat će se u Kazalištu 21.

Jeste li i vi jedni od onih koje hvata panika kada prilikom izlaska iz doma shvatite da ste zaboravili fotoaparat jer vas je strah da ćete naići na fantastičan trenutak koji nećete imati čime ovjekovječiti? Daju li vam fotoaparat ili mobitel osjećaj uzbuđenja jer nikada ne znate što ćete danas "naciljati?" Ili vas je možda samo oduvijek fascinirala fotografija i filmska umjetnost, ali nikada vam nije palo na pamet da se u tome i okušate? Možda ste baš vi novi Christopher Doyle!

Ovim vas putem obavještavamo da su, u sklopu nadolazećeg Star Film Festa, otvorene prijave za fotografske i filmske radionice u kojima mogu sudjelovati svi zainteresirani građani. Prijave traju do 1.9., a prijaviti se možete putem ovog linka.

O filmskoj radionici

Ova radionica će na zanimljiv i zabavan način naučiti polaznike kako nastaje i kako napraviti film. Na samom početku polaznici će se upoznati i iskazati svoja iskustva. Cilj radionice je kroz razgovor, predavanje i produkciju zbližiti članove te poticati međusobnu komunikaciju. Kroz predavanje će naučiti koje su faze izrade filma te će na samom predavanju već početi sa prvom fazom, to jest pripremom. Dalje će biti objašnjena pravila filmske produkcije i osnove filmskog jezika te ostali elementi. Rezultat radionice biti će kratki dokumentarni film, u trajanju do 10 minuta s glavnom temom na grad Sisak. Polaznici će iskoristiti znanje stečeno na predavanju te ga iskoristiti u izradi tog filma.

O fotografskoj radionici

Fotoradionica je zamišljena kao druženje, bez dugih i suhoparnih predavanja, kao interaktivni seminar na kojem će biti moguće naučiti nešto više o fotografskoj tehnici, izgradnji koncepta za određeno snimanje i izradi portfolia. Svaki od sudionika bi sa sobom trebao imati fotoaparat s kabelom za prijenos fotografija za računalo.

Prijavite se još danas!

radionica filmska radionica Kino klub Sisak Star Film Fest Star Film Festival


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?