Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Srijeda na 10. ZFF-u: Humor, tragedija, ljepota i horor

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 17.10.2012. / Autor: Moj Film Srijeda na 10. ZFF-u: Humor, tragedija, ljepota i horor

Nakon repriza filmova Djeca u 15 sati i Opaki kvart u 17 sati, u kinu Europa u 19,30 može se pogledati film Lore redateljice Cate Shortland. Ova slojevita priča smještena je u Njemačku na kraj 2. svjetskog rata koji je ujedno i kraj bezbrižnog djetinjstva 16-godišnje Lore čiji roditelji kao članovi SS-a završavaju u savezničkom zatvoru. U 22 sata prikazuje se i kontroverzni Klip nakon kojeg će se održati i razgovor sa redateljicom filma Majom Miloš.

Klip: Trailer

Na Međunarodnom festivalu u Cannesu nagrađeni Reality još je jedna napuljska priča Mattea Garronea, redatelja filma Gomorrah. Junak Realitya običan je čovjek, glava obitelji i vodi svoju malu ribarnicu sa svom svojom napolitanskom energijom i veselošću, no zavidan onima malobrojnima koji su „uspjeli“ i postali slavni te se u potrazi za svojim mjestom pod zvjezdanim nebom prijavljuje na reality show Big Brother… Garroneova priča o „slavi“ prikazuje se u sklopu programa Velikih 5 i može se pogledati u kinu Tuškanac u 19 sati. Odmah nakon programa Velikih 5, u Tuškancu u 21 sat na rasporedu je Moj 3. film u sklopu kojeg se nešto više od mjesec dana nakon premijere u Veneciji može pogledati najnoviji uradak Jessice Woodworth i Petera Brosensa, poetični film Peto godišnje doba. U ovoj nezaboravnoj priči o troje djece koja se bore za smisao dok se svijet oko njih urušava, prikazani su humor, tragedija, ljepota i horor, i to nerijetko u jednoj sceni.

Djeca: Trailer

Program u kinu Tuškanac završava Kockicama – izborom kratkih filmova mladih hrvatskih filmaša. Festivalska srijeda donosi nam i zadnji dan Kockica na kojima ćemo moći pogledati filmove Petra Oreškovića, Gorana Ribarića i Hane Jušić.

Lore: Trailer

U kinu Grič u 14 te odmah potom i u 16 sati igra Posljednji član Jonaha Bekhora o islandskom Muzeju falusa u kojem je sakupljen primjerak penisa svakog sisavca osim jednog – čovjekovog. Budući da na Zemlji ima tri milijarde muškaraca, ne može se reći da potencijalnih izložaka nedostaje. Film nas vodi kroz nevjerojatnu i komičnu potragu za potencijalnim davateljima od kojih je jedan čak spreman svoj primjerak darovati za života, samo da bi bio prvi. Izbjegavajući jeftine šale i dvosmislenosti, Posljednji član govori mnogo o muškoj psihi i pokušava odgovoriti na vječno pitanje: je li veličina doista važna?

Opaki kvart: Trailer

Ruski glumac i redatelj Andrej Zvjagincev u svom novom filmu istražuje jednu od svojih središnjih preokupacija: opstanak prilagođenih, opstanak pod svaku cijenu, humanost i odlike ljudskosti. Elena je psihološka drama o skromnoj ženi koju su očaj i majčinska briga za sina naveli da počini zločin, odnosno da ubije svog bogatog muža. Odmah nakon ove projekcije u MSU-u koja je na rasporedu u 19 sati, u 21 sat na programu je film iz Velikih 5 - najnoviji uradak redateljice Andree Arnold. Orkanski visovi treći su dugometražni film britanske redateljice, a riječ je o adaptaciji jednog od najvažnijih romana 19. stoljeća autorice  Emily Brontë. No, umjesto klasične romantičarske adaptacije s puno lijepih pejzaža redateljica stvara potpuno ogoljenu, radikalnu i nimalo romantičnu melodramu.

U iznimno bogatom filmskom repertoaru treba još izdvojiti i znanstveno-fantastičnu komediju Bomba je ukradena iz programa Europskog špijunskog filma iz vremena Hladnog rata te dokumentarno-igrane Modele – prvi film Ulricha Seidla, izazovan i razoran portret tri ambiciozna bečka modela. Oba filma su na programu u Plesnom centru, prvi u 19, a potonji u 21 sat.

Službena stranica Zagreb Film Festivala

festival djeca zff zagreb film festival clip klip Maja Miloš opaki kvart


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?