Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Solar Cinema Adria na Screen on the Green-u

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 03.06.2016. / Autor: Moj Film Solar Cinema Adria na Screen on the Green-u

"Brings unseen films to unusual places!" - slogan je iza kojeg stoji nizozemska kompanija Solar World Cinema, idejni začetnik ideje kina na solarnu energiju, kina koje je dostupno svima.  Open air kino koje je u potpunosti samoodrživo, izvrstan je medij za zabavu, ali i edukaciju pa slobodno možemo reći da Solar World Cinema predstavlja budućnost filmskih projekcija.

Tvrtka VIA SOLIS tu istu budućnost donosi u Hrvatsku. Danas smo imali priliku nakratko vidjeti kako funkcionira  SOLAR CINEMA ADRIA - prvo kino na ovim prostorima u potpunosti realizirano putem obnovljivog izvora energije - solarne energije. U svom punom sjaju oprema će se večeras premijerno koristiti u Parku Maksimir, gdje će posjetitelji festivala SCREEN on the GREEN moći pogledati film "A brilliant young mind", redatelja Morgana Matthewsa.

"Drago nam je da vam možemo prezentirati prvo solarno kino u Hrvatskoj. Naime, fotonaponski sustav na kombi vozilu skuplja sunčevu energiju tijekom dana i pretvara ju u sliku i zvuk kino projekcije pod zvijezdama. Ovo je šesta godina da u Zagrebu organiziramo festival Screen on the Green, ali ovo je i posebna godina, upravo zbog specifičnosti opreme koju ćemo od sada koristiti za naše projekcije - rekao je direktor tvrtke VIA SOLIS i organizator festivala Screen on the Green, Boris Šimičević.

Prošle godine tvrtka VIA SOLIS povezala se sa SWC iz Nizozemske preko koje je nabavljena sva potrebna oprema, ali i dobiven know-how neophodan s obzirom na specifičnost i unikatnost cijelog sustava. Također, u sklopu licence dobivena su i prava na javno prikazivanje filmova iz programa Go Greener Shorts, kratkometražnih filmova s tematikom obnovljivih izvora energije, a koje ćemo imati prilike vidjeti ovaj vikend u Parku Maksimir.

 "Sa Solar Cinema, kinom realiziranim putem sunčeve energije, u Nizozemskoj smo krenuli još 2006. godine. Naknadno smo taj koncept prenijeli na Južnu Ameriku, gdje Ecocinema kao podružnica funkcionira u Čileu, Urugvaju, Meksiku i Brazilu. Naš cilj je da Solar Cinema postane mreža solarnih kina u čitavom svijetu, pa smo zato i ovdje kako bismo s vama podijelili naše znanje i iskustvo. Iako smo već direktno radili i sa Pula film festivalom po pitanju opreme, ovo je prvi puta da prezentiramo Solar Cinema Adria - kompletno rješenje prema našoj licenci, u Hrvatskoj." - podijelila je s prisutnima Maureen Prins, osnivačica kompanije Solar Wold Cinema.

"Projekt Solar Cinema Adria sufinanciran je od strane Hamag-Bicra gdje smo na natječaju Poduzetnički impuls prepoznati kao poseban i perspektivan projekt u konkurenciji preko 1000 drugih projekata. Također, želio bih se zahvaliti svim sponzorima te pokroviteljima ovogodišnjeg Screen on the Greena, Gradu Zagrebu i Turističkoj zajednici Grada Zagreba" - zaključio je Boris Šimičević.

Detaljnije informacije o programu posljednjeg vikenda ovogodišnjeg festivala možete pronaći na službenom webu www.screen.com.hr  ili facebook stranicama "SCREEN on the GREEN". 

screen on the green solar cinema


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?