Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

"Soba" osvojila Grand Prix One Take Film Festivala

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 25.11.2012. / Autor: Moj Film "Soba" osvojila Grand Prix One Take Film Festivala

Sinoć je u kinu Tuškanac zatvoreno 6. izdanje One Take Film Festivala. Kroz tri dana u glavnom programu prikazano je 35 filmova iz 22 zemlje, a tročlani žiri: španjolski redatelj i prošlogodišnji dobitnik Grand Prix OTFF 2010 Chus Dominguez, hrvatska redateljica i likovna umjetnica Tanja Golić i hrvatski redatelj Damir Čučić odlučio je tko je ovogodišnji dobitnik Grand Prix One Take Film Festivala.

Pošteno je reći da smo najvišim ocjenama ocijenili četiri filma: švedski film "11. rujna - moje kodno ime je Manuel" Gorki Glasser Müllera, španjolski "Soba" Fernanda Franca te dva iranska filma "Noćas nije dobra noć za umiranje" Alia Asgaria i "Osmerokutni" Abbasa Davoudia, no najbolji film festivala kojem dodjeljujemo Grand Prix One Take Film Festivala je Soba Fernanda Franca.

- objavila je Tanja Golić te nastavila:

Fernando Franco je u Španjolskoj priznati filmski montažer i stoga je zanimljivo kako se kao redatelj okušao snimiti film u jednom kadru bez montaže. Posebnost ovog filma je univerzalna tema koja problematizira tjeskobu koju svi pomalo osjećamo sjedeći za vlastitim računalima.

Osim odabranom temom film je dojmljiv sadržajno. Tematski redatelj gradi film na nekoliko razina: dojmljiva glumica pred kamerom, zanimljiva upotreba grafike i prije svega zvuk koji gledatelja okupira i stavlja ga u ulogu aktivnog učesnika filma. Žiri smatra da je pristup, u kojem i mi kao gledatelji pasivno sudjelujemo u filmu, najoriginalniji među viđenim filmovima iz službene konkurencije.

6. izdanje One Take-a je završilo, zahvaljujem se svim koji su bili s nama ova četiri dana, a ponajprije pokroviteljima i sponzorima koji su pomogli da sve sve ovo ostvari. Također, zahvaljujem se svim volonterima i gostima Festivala koji su došli iz cijelog svijeta i bili dio ove naše "one take" priče. Nadam se da ste se lijepo proveli s nama, da ste uživali u dobrim filmovima, stvorili nova prijateljstva... Zahvaljujem se i festivalskoj ekipi i jedino što još mogu reći za kraj vidimo se za dvije godine.

- izjavila je Sanja Šamanović i službeno zatvorila One Take!

festival grand prix one take film festival one take soba otff


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?