Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

"Soba" Ivane Jurić u MoMA-u, "Kralj" Dejana Aćimovića u Solunu

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 10.03.2012. / Izvor: HAVC "Soba" Ivane Jurić u MoMA-u, "Kralj" Dejana Aćimovića u Solunu

Animirani film 'Soba' u newyorškoj MoMA-i

Kratkometražni animirani film Soba mlade hrvatske animatorice Ivane Jurić uvršten je u program festivala New Directors/New Films, koji se održava od 21. ožujka do 1. travnja u newyorškoj MoMA-i. Radi se o festivalu posvećenom otkrivanju novih radova nadolazećih filmskih talenata koji organiziraju newyorški Muzej moderne umjetnosti (MoMA) i The Film Society of Loncoln Center, etablirana američka organizacija za promicanje filmske kulture i umjetnosti.

Soba

Ovogodišnje 41. izdanje festivala donosi 29 dugometražnih filmova i 12 kratkometražnih naslova iz 28 zemalja, a među njih odabrana je i Soba. Radi se o petominutnom animiranom filmu realiziranom u tehnici stop-animacije u kojem nas autorica uvodi u svijet na razmeđi seksualne fantazije i košmara, a čiji su protagonisti lutke.

Svjetska premijera dokumentarnog filma 'Kralj' Dejana Aćimovića u Solunu

Dokumentarni film Kralj redatelja Dejana Aćimovića uvršten je u službenu selekciju vodećeg europskog festivala dokumentarnog filma, Thessaloniki International Documentary Film Film Festival - Images of the 21st Century / Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Solunu (Grčka) koji se održava od 9. do 18. ožujka 2012. Film će biti prikazan u jednoj od glavnih festivalskih selekcija: Portraits – Human Journeys i to u dva termina – u petak, 16. ožujka u 22 sata u dvorani Pavlos Zannas te u subotu, 17. ožujka u 18 sati u dvorani Stavros Tornes.

Kralj

Kralj je dokumentarni film o Darku Kralju, jedinom sportašu u povijesti sporta koji je na Paraolimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu u jednom danu rušio svjetski rekord čak pet puta zaredom. Darko je hrvatski paraolimpijac i stopostotni invalid. 1991. godine u teškom ranjavanju gubi lijevu nogu. Četrnaest dana leži u komi, liječnici mu jedva spašavaju život, a nedugo nakon toga ostavlja ga supruga. Ponovno uči hodati i jedva se odupire depresiji. Danas je svjetski i olimpijski prvak u bacanju kugle, i svjetski rekorder. Film govori o njegovoj sportskoj i životnoj priči.

Svjetskoj premijeri filma Kralj prisustvovat će redatelj Dejan Aćimović, izvršna producentica Tatjana Aćimović, direktor fotografije Darko Hacek, montažer Vladimir Gojun i protagonist filma Darko Kralj.

hrvatski film dokumentarni festival animirani havc Kralj soba


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?