Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Scenaristički klub 7 - otvorene prijave za novu sezonu

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 06.11.2014. / Autor: Moj Film Scenaristički klub 7 - otvorene prijave za novu sezonu

U organizaciji scenarističkog projekta Palunko Hrvatskog filmskog saveza održava se sedma sezona Scenarističkog kluba, napredne radionice razvoja scenarija kratkometražnog igranog filma. Radionica traje šest mjeseci, počevši od studenog, a završava pitchingom na 24. Danima hrvatskog filma u travnju 2015.

Radionica je namijenjena polaznicima koji iza sebe već imaju scenarističkog iskustva, u vidu realiziranih filmova ili završenih scenarističkih radionica i programa, ili su struke koja pruža preduvjete za scenaristički rad (studij režije, dramaturgije, književnosti i sl.)

Kroz Klub je od 2010. godine, kada je pokrenut, prošlo više od 40 scenarista. Od 2013. u suradnji sa Zagreb Film Festivalom i Danima hrvatskog filma program završava javnim pitchingom, pružajući polaznicima priliku da za svoje scenarije zainteresiraju potencijalne redatelje i producente te nastave dalje razvijati projekte. Među uspjesima recentnih polaznika izdvajaju se film "Igre" Ane Feil, koji je pitchiran na ZFF-u 2013. da bi potom bio snimljen u sklopu programa Festivala tolerancije te prikazan u konkurenciji Motovuna, i "Dan Republike" Matije Drnikovića, koji je pitchiran na DHF 2014. te je nakon toga bio jedan od samo šest projekata odabranih u program Pack & Pitch na 20. Sarajevo Film Festivalu, o čemu više možete saznati ovdje.

Program radionice sastoji se od scenarističke prakse i teorije, a voditelj je Uroš Živanović. Prijava se temelji na bio/filmografiji, motivacijskom pismu i radnim materijalima za kratkometražni igrani film. Osim igranog, može se prijaviti i film koji je hibrid, animacija ili transmedija, uz uvjet da je okosnica narativno-fikcijska i da predviđeno trajanje djela ne prelazi 30 minuta.

Rok za prijave je 15. studenog, a sve detalje možete pronaći na portalu Palunko.

dani hrvatskog filma sff zff zagreb film festival palunko sarajevo film festival prijave scenaristički klub ana feil dan republike marija drniković


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?