Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Scenaristički forum Palunko 12 na Zagreb Film Festivalu

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 05.09.2014. / Autor: Moj Film Scenaristički forum Palunko 12 na Zagreb Film Festivalu

Na nadolazećem Zagreb Film Festivalu, u sklopu edukativne i networking platforme Industrija, od 18. do 25. listopada održat će se tradicionalni scenaristički program projekta Palunko, čiji je središnji dio natjecateljska međunarodna radionica scenarija kratkometražnog igranog filma.

Ove godine radionica ima žanrovski predznak, a uz nju Palunko donosi i bogat popratni program s predavanjima, panelima i "pitchingom", fokusiran na područja transmedije i scenarističkih autorskih prava - sve zajedno objedinjeno u Scenaristički forum Palunko 12.

Na radionici će sudjelovati dvanaestoro talentiranih scenarista odabranih putem javnog natječaja,  a od ideje preko sinopsisa do scenarija vodit će ih uspješne i nagrađivane scenaristice Jasmina Kallay, Irena Krčelić i Jelena Paljan. Najbolji scenarij osvaja mogućnost realizacije u produkciji Hrvatskog filmskog saveza i premijeru u idućim Kockicama, hrvatskom natjecateljskom programu ZFF-a. Ove godine u Kockicama ćemo tako gledati film Nedjeljni program scenarista i redatelja Nevena Dužaneca, pobjednika Palunka 2013., u kojem glavne uloge tumače Romina Vitasović i Stjepan Perić.

Palunko je projekt Hrvatskog filmskog saveza pokrenut 2003. godine s namjerom poticanja i promicanja scenarističke kulture. Rok za prijave na ovogodišnju radionicu je 21. rujna, a prijaviti se mogu scenaristi iz Hrvatske i inozemstva. Detaljan tekst natječaja, kao i sve daljnje novosti o Scenarističkom forumu Palunko 12, možete pronaći na Palunkovom portalu.

Palunko

hrvatski filmski savez zff zagreb film festival palunko scenaristički forum scenaristički forum palunko


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?