Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Queer na festivalu tolerancije

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 22.05.2013. / Autor: Moj Film Queer na festivalu tolerancije

U sklopu suradnji s drugim programima i festivalima, Queer Sezona sudjeluje i na festivalu tolerancije! Projekcije Queer Zagreb Sezone pogledajte u sljedećim terminima, a ulaz na programe je besplatan:

Nevidljivi ljudi, Art-kino Grič, 22.05. u 18:30

Ovaj dokumentarac dirljiv je prikaz progona i diskriminacije palestinskih gejeva koji bježe u Izrael u nadi kako će tamo moći slobodno izražavati svoj seksualni i nacionalni identitet. Iako žive tajno i ilegalno u Tel Avivu, ovi autani gejevi susreću se s odbacivanjem arapske zajednice i svojih obitelji, te im se čak prijeti smrću ako se ikada vrate u svoje domove. Redatelji prate živote trojice gejeva iz Palestine u periodu od tri godine i njihov put prema slobodnom životu.

Vani u Mraku, Kino Europa, 25.05. u 21:30

Nakon što se upoznaju u klubu u Tel Avivu, student psihologije Nimr i židovski odvjetnik Roy osjećaju instant privlačnost i zaljubljuju se jedan u drugoga. Nimr je rastrgan između domovine koja bi odbila njegov seksualni identitet i izrealskog društva koje odbacuje njegovo palestinsko državljanstvo. Nakon mnogih peripetija Nimr mora odlučiti želi li studirati izvan svoje zemlje ili uživati u emocionalnoj sigurnosti koju mu pruža Roy. Ovaj film se iz romantične komedije pretvara u napeti triler koji zasigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Srijeda na 7. Festivalu židovskog filma

Program Festivala židovskog filma u srijedu započinje u 16 sati projekcijama dvaju dokumentaraca – u kinu Europa bit će prikazan njemački film 'Hitlerova djeca', a u Art-kinu Grič film 'Bijeg iz lavlje jazbine'.'Hitlerova djeca' u režiji Chanocha Ze'evija donosi nevjerojatnu priču o potomcima najmoćnijih figura nacističkog režima: muškarcima i ženama kojima je ostavljeno trajno nasljeđe koje ih trajno povezuje s jednim od najvećih zločina u povijesti.

Više na službenim stranicama festivala

Kino Europa dokumentarni jff gay queer jewish film festival art kino grič lgbt festival tolerancije lesbian


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?