Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Prijavi film na 8. Vukovar Film Festival

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 17.02.2014. / Autor: Moj Film Prijavi film na 8. Vukovar Film Festival

Discovery d.o.o. raspisao je natječaj za sudjelovanje na 8. Vukovar film festivalu, festivalu podunavskih zemalja, koji će se održati od 18.- 24. 08. 2014.

U konkurenciju festivala primaju se dugometražni igrani, kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi iz zemalja kroz koje protječe rijeka Dunav, a to su: Austrija, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Njemačka, Rumunjska, Slovačka,  Srbija i Ukrajina ( uvrštene su i zemlje bliske Podunavlju - Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Slovenija te Češka). Koprodukcije sa svim tim zemljama također ćemo uzeti u obzir.

Svaki autor u službenoj konkurenciji može imati samo jedan film. Pravo sudjelovanja u konkurenciji imaju filmovi koji su proizvedeni poslije 1. siječnja 2012. Filmovi moraju biti titlani na engleskom jeziku. Filmove za selektora treba slati isključivo na DVD formatu.

Za selekciju, kao i za samu natjecateljsku projekciju, mole se autori da šalju isključivo kopije filmova. Svi dvd-i moraju biti ispravno označene "naljepnicama" sa sljedećim podacima: naslov filma, ime i prezime redatelja, trajanje, c/b ili boja i vrsta zvuka.

Prijava filma, uz DVD s filmom, treba sadržavati sljedeće:

  • čitko popunjenu prijavnicu (preuzmite u .doc formatu)
  • životopis i cjelovitu filmografiju redatelja, ukjučujući i popis nagrada;

Filmovi za selekciju, s cjelovitom prijavom, moraju biti poslani najkasnije do 15. srpnja 2014. Sve troškove, kao i rizik slanja filmova, snosi pošiljatelj DVD kopije filmova, izabranih za natjecateljsku konkurenciju, ostaju u arhivi organizatora. Organizator se obvezuje da kopije filmova neće koristiti u komercijalne svrhe. Organizator zadržava pravo korištenja isječaka iz filmova za prikazivanje na internetu i televiziji u svrhu promidžbe festivala.

Nagrade su sljedeće:

  • Nagrada za najbolji dugometražni film - otkup prava za distribuciju
  • Nagrada za najbolji kratkometražni film - 500,00 EUR
  • Nagrada za najbolji dokumentarni film - 1.000,00 EUR

 

vff vukovar film festival natječaj prijava


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?