Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Predstavljen program 11. Liburnia Film Festivala

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 19.07.2013. / Autor: Moj Film Predstavljen program 11. Liburnia Film Festivala

Na programu 11. Liburnia Film Festivala (od 28. do 31. kolovoza u lučici u Ičićima), ove će se godine naći 25 hrvatskih dokumentaraca, najavljeno je sinoć u Art-kinu Croatia u Rijeci na službenoj objavi filmskog programa. U konkurenciji se nalazi 18 filova odabranih između 60-ak pogledanih. Publika će u regionalnom programu gledati i četiri regionalna, te tri naslova nastala u produkciji Restarta, jednog od organizatora festivala.

Nekoliko će filmova na LFF-u imati hrvatsku premijeru, a većina će ih prvi put biti prikazana u Primorsko-goranskoj županiji. 

Na 11. LFF-u bit će uvedene i nove nagrade - za najboljeg režisera, snimatelja, montažera i dizajnera zvuka. Uz to, po prvi ćemo put nagraditi i najbolji regionalni film - film autora iz Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije, odnosno većinski sniman u tim županijama. Bit će održane i tri radionice, prva od kojih je Masterclass srpskog redatelja Borisa Mitića čiji su filmovi "Lepa Dijana" i "Doviđenja, kako ste?" prikazani sinoć u Art-kinu, kao najava Masterclassu.  Producentica Maja Uršić Staraj najavila je radionicu "Prvi put snimam" za filmske amatere od 16 do 18 godina, koju će voditi riječki Filmaktiv, dok će Nebojša Slijepčević iz produkcijske kuće Restart Label održati radionicu autorske analize filmova. 

Liburnia Film Festival

Ove će godine LFF po prvi put imati i Nulti dan - 27. kolovoza prikazat će se dva filma iz regionalnog programa snimljena u 2011. godini, i "Zimsko čudo", hibridni film riječke redateljice Željke Sukove i brazilskog redatelja Gustava Becka.

Najavljen je i program "Ususret LFF-u" koji će se, kao i lani, održavati na Ljetnoj pozornici Opatija, počev od četvrtka 1. kolovoza. U suradnji s Restart Labelom, na Ljetnoj će biti prikazani filmovi "Ispovijesti eko terorista" (Peter Jay Brown, 85 min., SAD, 2010, četvrtak 1. 08.), "Fuck for forest" (Michal Marczak, Poljska, 86', 2012., srijeda 7. 08.), "Marley" (Kevin Macdonald, SAD/UK, 144’, 2012., četvrtak 15.08.), "Lepa Dijana" (Boris Mitić, Srbija, 2003., 45’, i "Doviđenja, kako ste?" (Boris Mitić, Srbija 2009., 58’, četvrtak 22.08.).

Liburnia Film festival organiziraju Delta iz Rijeke i Restart iz Zagreba, u suradnji s Filmaktivom i Festivalom Opatija.

Službena stranica festivala

dokumentarni film liburnia film festival delta program art kino croatia restart liburnia


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?