Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Pošalji SMS i snimi film

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 25.09.2010. / Autor: Moj Film Pošalji SMS i snimi film

Imaš genijalnu ideju za kratki igrani film, ali ne znaš kako ju razraditi u scenarij? Prijavi se na scenarističku radionicu Palunko i možda ćeš slijedeće godine na Zagreb Film Festivalu gledati baš svoj film!

Osmu godinu za redom u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, a u sklopu Zagreb film festivala, od 18. do 23. listopada, održava se scenaristička radionica Palunko, mjesto za sve koji žele naučiti kako se pišu filmski scenariji. U pet dana radionice, uz mentore Dalibora Matanića, Zvonimira Jurića i Tomislava Zajeca, dvanaest će odabranih polaznika kroz praktični rad svoje ideje razraditi u filmske scenarije, a najbolji će od njih osvojiti i realizaciju u produkciji Hrvatskog filmskog saveza i Propeler filma te premijeru na Zagreb Film Festivalu 2011. godine.

Ako želiš sudjelovati u Palunku 8 pošalji svoju ideju za kratki igrani film sročenu u najviše 160 znakova na broj 091 70 91 250 do 3.listopada 2010. S istoga broja moguće je poslati neograničen broj poruka! Trideset najboljih ideja po izboru žirija ulazi u slijedeći krug, čiji će se rezultati, na temelju sinopsisa koje će njihovi autori u roku od tjedan dana razraditi, saznati najkasnije 17.10. 2010.

Palunko je projekt Hrvatskog filmskog saveza posvećen sustavnoj edukaciji na području scenaristike kroz organizaciju scenarističkih natječaja, razgovora i radionica kroz koje je do sada prošlo preko osamdeset polaznika, na temelju čijih scenarija su u protekle dvije godine snimljena četiri kratka igrana filma od kojih je jedan, Hladna fronta Uroša Živanovića, prošle godine osvojio glavnu nagradu u kategoriji Kockice na Zagreb Film Festivalu.

Više informacija: www.filmski-programi.hr/palunko

filmski programi Zvonimir Jurić zff zagreb film festival palunko dalibor matanić tomislav zajec


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?