Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Počinje MAXtv Filmomanija 8 - Svi filmski festivali na jednom mjestu

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 17.09.2014. / Autor: Moj Film Počinje MAXtv Filmomanija 8 - Svi filmski festivali na jednom mjestu

Od ovoga četvrtka 18. rujna svi ljubitelji kvalitetnog filma odnosno sedme umjetnosti konačno će doći na svoje jer u Zagrebu, ekskluzivno u kinu Cineplexx Centar Kaptol započinje osma po redu revija dobrog filma - MAXtv Filmomanija! Riječ je o već tradicionalnoj reviji koja nam donosi sve ono najbolje što se tiče svijeta filma snimljeno i prikazano u posljednjih 365 dana na raznim međunarodnim svjetskim festivalima kao što su Cannes, Berlin, Venecija, New York, Toronto, Sundance, Tokijo, London, Locarno i deseci drugih.

Ovogodišnja revija dobrog filma posebno se ističe i po tome što se po prvi puta u svojoj povijesti održava u pet različitih država istovremeno. Tako će osim u Hrvatskoj (Zagreb) poklonici sedme umjetnosti moći uživati u najnovijim uratcima svojih omiljenih redatelja u Sloveniji (Maribor), Srbiji (Beograd), Crnoj Gori (Podgorica) i Makedoniji (Skoplje). Sve projekcije održavaju se u Cineplexx kinima (Cineplexx Centar Kaptol - Zagreb; Cineplexx Maribor; Cineplexx Ušće - Beograd; Cineplexx Delta City - Podgorica i Cineplexx City Mall - Skoplje).

U svim gradovima Filmomanija se održava u razdoblju od 18. do 24. rujna osim u Zagrebu gdje će MAXtv Filmomanija trajati punih 11 dana u razdoblju od 18. do 28. rujna. Cijena pojedinačne kinoulaznice iznosi 25 kuna, a posebna pogodnost su veliki i mali paketi koji uključuju kupnju 6 kinoulaznica za šest različitih filmova po cijeni od 22 kune (mali paket) odnosno kupnju 10 kinoulaznica za deset različitih filmova po cijeni od 20 kuna (veliki paket). Kompletan popis filmova i raspored projekcija za Zagreb možete pogledati na službenoj stranici revije ili na službenoj stranici kina Cineplexx.

Od filmova koji se posebno moraju izdvojiti, a koji će se prikazivati u sklopu ovogodišnje revije MAXtv Filmomanija svakako su "Gospodin Turner" (Mr. Turner) redatelja Mikea Leigha; "Tom na farmi" (Tom a la Ferme) redatelja Xaviera Dolana; "Zbogom jeziku 3D" (Adieu au langage 3D) redatelja Jeana-Luca Godarda; "Mi smo najbolje" (Vi är bäst) redatelja Lukasa Moodyssona; "Oblaci nad Sils Marijom" (Clouds of Sils Maria) redatelja Oliviera Assayasa; "Kongres" (The Congress) redatelja Arija Folmana; "Nevidljiva žena" (The Invisible Woman) redatelja i glumca Ralpha Fiennesa; "Kad se noć spusti nad Bukureštom" (When Night Falls on Bucharest) redatelja Cornelija Porumboiuja i "Racija 2" (The Raid 2) redatelja Garetha Evansa.

Posjetite službenu stranicu revije

Vidimo se na MAXtv Filmomaniji 8 u kinu Cineplexx Centar Kaptol!

revija dobrog filma filmomanija festival cineplexx cineplexx centar kaptol maxtv filmomanija festivalci


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?