Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Počinje 2. VAFI - internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 29.04.2011. / Autor: Moj Film Počinje 2. VAFI - internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin

Danas počinje 2. internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin - VAFI. Svečano otvorenje je u multimedijalnom centru Kult u 17.30 sati, na kojem će govoriti varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, predsjednica  ASIFA-e Hrvatska Vesna Dovniković te Sandra Malenica i Hrvoje Selec, organizatori Festivala.

Nakon otvorenja u Kultu će biti projekcija animiranih filmova našeg jedinog oskarovca Dušana Vukotića, a posjetitelji će moći pogledati legendarni Surogat - nagrađen Oscarom, te crtiće Krava na mjesecu i Igre, ali i njegov posljednji nikad prikazani animirani film „Dobrodošli na planet Zemlju“.  Nakon toga, program se seli u palaču Herzer gdje će u 20 sati biti otvorena i izložba Vukotiću u čast.

U programu prvog dana VAFI-ja je i projekcija odabranih animiranih filmova  za odrasle, koje je iz bogate arhive Animafesta, izabrala Margit Buba Antauer, savjetnica VAFI-ja. Svi su programi besplatni i otvoreni za javnost, zahvaljujući brojnim sponzorima, ali i pokroviteljima Festivala - Gradu Varaždinu i Hrvatskom audiovizualnom centru iz Zagreba.

Podsjećamo, sinoć su u off programu Festivala održana tri predavanja za studente Fakulteta organizacije i informatike i  varaždinskog studija Multimedije. Predavanja su održana u palači Herzer, a predstavnici iz Luminus studija detaljno su predstavili kako nastaje uspješna reklamna kampanja od ideje do finalnog proizvoda odgovorivši pritom na brojna pitanja studenata.  Dan Bennett, producent i osnivač partnerskog festivala Los Angeles International Children’s Film Festivala i Josh Staub, animator iz Disneya odgovorili su na pitanje kako do karijere u Disneyu. Iako čarobne formule za to nema, Staubov je  savjet da treba biti uporan i kreativan te raditi kraće, ali kvalitetne animirane filmove.  Za uspješnog je animatora važno da svoje filmove šalje na festivale, kako bi dobio pravu povratnu informaciju. - Put do uspjeha nije nimalo lak, ali kvaliteta se uvijek prepoznaje – zaključili su Benett i Staub.

Disney festival moj film animirani film djeca havc vafi varaždin dušan vukotić vanima internacionalni festival mladi asifa surogat krava na mjesecu igre Dobrodošli na planet Zemlju Dan Bennett Josh Staub Childrens Film Festival


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?