Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Pobjednik DORF-a film o Damiru Avdiću

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 09.03.2014. / Autor: Moj Film Pobjednik DORF-a film o Damiru Avdiću

Na ovogodišnjem Festivalu, uz iznimno bogat popratni program ljubitelji filmova pratili su festivalski program u trajanju od 7 filmskih dana i noći, na 7 lokacija. Prikazana su ukupno 22 filma u 4 selekcije, a organizirane su i izložba ARTisFACT, 4 promocije knjiga,  koncerti i nastupi DJ, te edukativni program EDIT Comics, za mlađe uzraste.

Žiri u sastavu Ines Pletikos, Damir Čučić i Petar Protić je jednoglasno odlučio pobjednikom 8.Festivala DORF proglasiti film "Pravi čovjek za kapitalizam - Damir Avdić".

Autor filma Dušan Moravec portretirao je pjesnika, performera i glazbenika u stvaralačkom naponu snage. Filmom dominiraju sirova energija, bijes i preciznost Avdićeve artikulacije trenutka u kojem živimo, što je bilo presudno u donošenju odluke žirija. Ukratko rečeno, smatramo da je Damir Avdić zaista pravi čovjek za kapitalizam,

- stoji u obrazloženju žirija. Nagradu je izradila mlada umjetnica iz Skopja Marija Miloševska.

Posebna nagrada žirija pripala je filmu "Priletni parazit ali kdo je Marko Brecelj". Autor filma Janez Burger prepoznao je važnost dokumentiranja svih faza stvaralaštva jednog od najvažnijih angažiranih umjetnika ovih prostora. Nagrada koju dodjeljuju KlasikTV u suradnji sa DORFom u iznosu 10.000 kn za najbolji scenario glazbenog dokumentarca pripala je Dariju Bukovskom za film svima treba san.

Ovogodišnji festival obilježio je program Film it LouD, u okviru kojeg su prikazani igrani i dokumentarni filmovi iz Srbije, filmovi nastali na radionicama u Novom sadu i Vinkovcima, panel rasprava i nastupi DJ i koncert.

Veliki broj posjetitelja na popratnim programima i zanimanje mlade publike za program obilježili su ovogodišnje izdanje DORFa, a kako nam je rekao direktor festivala Toni Šari:

Vinkovci su još jednom pokazali da vole DORF i zahvaljujemo se svima koji su bili s nama ovih dana. Svečano otvaranje i filmovi iz radionica Film it LouD učinili su nas iznimno ponosnima.

dokumentarci festival DORF festival dokumentarnog rock filma


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?