Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Pobjednički film ZFF-a u kinu Europa

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 06.06.2011. / Autor: Moj Film Pobjednički film ZFF-a u kinu Europa

Snimljen prema nevjerojatnoj istinitoj priči, 'Pljačkaš' Benjamina Heisenberga, nakon Berlinalea i hrvatske premijere na ZFF-u, od 6. lipnja na redovnom je programu kina Europa.

Od 6. lipnja u kinu Europa igra pobjednički film 8. Zagreb Film Festivala - 'Pljačkaš' (Der Räuber) u režiji Benjamina Heisenberga. Film je snimljen prema istoimenom romanu Martina Prinza, koji se pak temelji na istinitim događajima vezanim uz maskiranog pljačkaša zvanog 'Pumpgun-Ronnie' koji je osamdesetih godina prošlog stoljeća harao po austrijskim bankama.

Baš kao i on, njegov filmski dvojnik Johann Rettenberger (glumi ga Andreas Lust poznat po jednoj od glavnih uloga u krimi drami 'Revanš') živi dvostruki život - za ostale on je povučeni bečki trkač, maratonac, no ispod njegova bezizražajnog lica krije se pljačkaš banaka i ovisnik o prijestupničkom adrenalinu. U oba života Johann čini sve kako bi što bolje služio svojim najvećim strastima - trčanju i pljački - trezveno i kirurški precizno mjeri vlastiti puls, napor, izdržljivost i učinkovitost za vrijeme akcije.

Film je bio nominiran za Zlatnog medvjeda na Berlinaleu 2010. godine, a na Zagreb Film Festivalu je osvojio Zlatna kolica za najbolji film.

Kino Europa Berlinale zlatni medvjed zff zagreb film festival zlatna kolica pljačkaš der rauber benjamin heisenberg


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?