Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Petak na Supertoonu: Dodjela nagrada i svečanost zatvaranja

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 01.08.2013. / Autor: Moj Film Petak na Supertoonu: Dodjela nagrada i svečanost zatvaranja

Posljednji dan Supertoona, petak, 2. kolovoza donosi nam mnogo zanimljivih programa i projekcija. Nakon velikog završetka radionice fantaskopa koju su šibenska djeca jako dobro prihvatila, u Galeriji Sv. Krševana sutra u 12.00 sati predstavit će se slovenski animacijski studio ZVVIKS poznat po produkciji kratkih animiranih filmova i organiziranju edukativnih dječjih radionica.

Radionica fantaskopa
Radionica fantaskopa

Posljednjeg dana festivala u festivalskom centru Azimut u 13.00 sati predstavit će se još jedan festival-partner SUPERTOONA, poljsko-slovesnki festival STOPTRIK posvećen isključivo stop-animaciji.

Svi oni koji su u proteklih pet dana propustili animirane filmove iz konkurencije, imat će priliku posljednjeg dana festivala uhvatiti nekoliko repriza. U Galeriji Sv. Krševana od 18.00 sati na rasporedu su reprize ANIMASAURUS REX IV, jučerašnje porcije kratkih animiranih filmova, a od 21.00 na Banju reprize programa animiranih glazbenih videa SUPERTUNES IV.

Milan Blažeković
Milan Blažeković

Posljednji sati posljednjeg dana festivala posvećeni su gostu SUPERTOONA, Milanu Blažekoviću, crtaču, animatoru i redatelju kratkometražnih i dugometražnih animiranih filmova ("Čudesna šuma", 1986.; "Čarobnjakov šešir", 1989.; "Čudnovate zgode šegrta Hlapića", 1997.)  te najistaknutijem hrvatskom diznijevcu poteklom iz Zagrebačke škole crtanoga filma.  U Galeriji Sv. Krševana od 19.00 sati prikazat će se drugi dio njegove retrospektive sastavljen od kratkometražnih animiranih filmova, a Milan Blažeković će nakon projekcije biti dostupan za razgovore s novinarima.

Zaljubljeni Supertoon

U 21.00 sat na Trgu Ivana Gorana Kovačića organizatori SUPERTOONA podijelit će nagrade najboljim filmovima iz konkurencije po izboru žirija - Anne Ide Orozs, Wiktorije Pelzer i Simona Bogojevića Naratha te svečano zatvoriti festival. Pozivamo sve ljubitelje animacije i one koji će to tek postati da nam se pridruže na zatvaranju festivala uz projekciju nagrađenih filmova i festivalskoj zabavi uz program na gradskoj plaži Banj.

Supertoon na Facebooku

festival animirani film supertoon


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?