Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Petak na 4. FMFS

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 17.06.2011. / Autor: Moj Film Petak na 4. FMFS

Pretposljednji festivalski dan - petak  započinje posljednjim filmom iz programa Movie in groovie – 'Kad Miki kaže da se boji' redateljice Ines Pletikos. Film je izazvao burne reakcije i polemiku u kinematografskim krugovima, jer je riječ o dokumentarcu u kojem se pojavljuju junaci pjesama Johnnyja Štulića.

Nakon projekcije, u 19.00 sati će se u Hostelu Goli&Bosi održati se neformalna tribina na kojoj će sudjelovati Žare Batinović, Miljan Peljević i Sandra Rančić (selektorica programa Movie in groovie), a govorit će se o međusobnom utjecaju  vizualnog i glazbe te o tome koliko su film i novi mediji u službi promocije glazbe.Ili možda kontra toga?
A za to će vrijeme u kinu Karaman igrati film 'Protiv tebe’, koji je zbog tehničkih poteškoća dobio novi termin u programu. Još jednu odličnu izvedbu frankofone Kristin Scott Thomas možete vidjeti u ovoj napetoj francuskoj drami redateljice Lole Doillon.

Samuel Benchetrit, redatelj koji je prije četiri godine splitsku publiku oduševio filmom 'Oduvijek sam želio biti gangster', vraća se na FMFS s crnom komedijom 'Chez Gino'. Gino je vlasnik pizzerije u Bruxellesu, u kojem je proveo 30 godina svog života. Kada do njega stigne vijest o umirućem ujaku, Kumu talijanske mafije i da ga po njegovoj smrti čeka veliko nasljedstvo, nađe se u problemu. Da bi došao do milijuna mora dokazati kako je i on veliki mafijaš koji vlada Bruxellesom. Krene u snimanje dokumentarca o mafijaškom životu svoje obitelji, no stvari ne kreću baš po planu.

Nakon filma će vas DJ Fankster natjerati da do kraja istrošite svoje plesne cipelice. Zakačite se za filmove i glazbu!

festival mediteranskog filma fmfs karaman kino bačvice ljetno kino bačvice kino karaman


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?