Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Otkriveni prvi filmski aduti 6. FMFS-a

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 26.05.2013. / Autor: Moj Film Otkriveni prvi filmski aduti 6. FMFS-a

Šesti Festival mediteranskog filma Split, koji će se održati od 8.-15. lipnja u ljetnom kinu Bačvice i kinoteci Zlatna vrata, otkrio je svoje prve adute. U dugometražnom programu nalaze se atraktivni naslovi recentne mediteranske kinematografije, španjolski film "Blancanieves", izraleski "Fill the Void", talijanski "Bella Addormentata", francuski "Hand in Hand" i "Cycling with Moliere", te tri domaća filma "Gangster te voli" i omnibusi "Košnice" i "Zagrebačke priče vol. 2".

U Split stiže autorica grčkog filma "Eternal Return of Antonis Paraskevas", a u žiriju dugometražnog programa će biti Elma Tataragić, selektorica Sarajevo Film FestivalaŽeljka Sukova, redateljica filma "Marijine" koja će predstaviti i novi eksperimentalni film "Zimsko čudo”, te srpska redateljica Maja Miloš koja je sa svojim filmom "Klip” doživjela veliki uspjeh na međunarodnoj festivalskoj sceni.

Uz već standarne programe na koje je publika ovog festivala naviknuta, dugometražne, kratkometražne i glazbene dokumentarce, FMFS je odlučio od ove godine posebnu pažnju posvetiti kratkometražnim domaćim filmovima u programu "Ješke".  U želji da promoviraju ovu filmsku formu, kratki filmovi će se prikazivati u Kinoteci i na Bačvicama prije glavnih projekcija, a zanimljivost je da je više od polovice odabranih filmova ili snimano u Splitu i Dalmaciji ili su autori iz Splita.

Festival će svog nultog dana 7. lipnja ponovno kao poklon Splićanima i njihovim gostima organizirati besplatno kino na plaži Bačvice, a svi detalji vezani za program, goste i partije FMFS će otkriti krajem idućeg tjedna.

"Zakačite" se na mediteranski film

festival Željka Sukova fmfs festival mediteranskog filma split ljetno kino bačvice kinoteka zlatna vrata Maja Miloš elma tataragić


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?