Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Nezavisna filmska produkcija cvijeta potpomognuta grupnim financiranjem

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 06.04.2016. / Autor: Moj Film Nezavisna filmska produkcija cvijeta potpomognuta grupnim financiranjem

Crowdfunding.hr i produkcijska kuća Restart sa DokuKinom organiziraju jedinstveni događaj u potpunosti posvećen grupnom financiranju filmske industrije. U proteklih nekoliko godina grupno financirani filmovi osvojili su 11 nominacija za prestižnu nagradu američke filmske akademije Oscar, a 2013. jedan od njih, dokumentarni film Inocente, čak je osvojilo zlatni kipić.

Crowdfunding Dox Zagreb događaj je kojem je cilj okupiti domaće filmske kreativce, djelatnike i entuzijast, a posebno ljubitelje dokumentarnog filma kako bi sudionicima prenijeli iskustva kolega koji su bili uspješni u grupnom financiranju.

Svjetska filmska industrija raste na krilima crowdfundinga stoga želimo domaćim filmašima predstaviti ovakvu mogućnost financiranja i promocije vlastitih projekata. U Hrvatskoj je putem crowdfundinga do sada prikupljeno preko 10 milijuna kuna za projekte različitih kreativaca, individualaca, poduzetnika i umjetnika.

Modri Kavez splitske redateljice Brune Bajić, Kapetan i sirena Borisa Veličana i Liburnia Film Festival neki su primjera domaćih grupno financiranih projekata. Predavači i panelisti vodit će vas kroz osnovne koncepte grupnog financiranja.

Hrvoje Hafner
Hrvoje Hafner

"Crowdfunding kreira posebnu vezu između publike i redatelja koja nadograđuje film tijekom njegovog nastajanja. Novac je samo sporedna stvar koju dobijete ako ste uspjeli održati tu vezu." - Izjavljuje Hrvoje Hafner, organizator događaja.

Program

Crowdfunding Dox Zagreb održat će se u MM centru studentskog centra u Zagrebu, Savska 25 s početkom u 18h. Sve novosti o programu možete pratiti na službenom Facebook događaju.

U sklopu konferencije održat će se hrvatska premijera grupno financiranog dokumentarnog filma o crowdfundingu 'Kapital C' Jørga Kundingera i Timona Birkhofera.

KAPITAL C je prvi dugometražni dokumentarni film posvećen crowdfundingu, odnosno grupnom financiranju, a produciran upravo uz pomoć Kickstarter platforme te podrške 586 ljudi iz 24 zemlje. Redatelji su tijekom tri godine pratili crowdfunding pionire po Americi kako bi nastao film koji donosi inspiraciju i nadu ali i strahove nove generacije nezavisnih stvaraoca koji žele doprijeti direktno do publike i tako pokrenuti svoje projekte.

dokukino restart crowdfunding crowdfunding dox zagreb


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?