Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Neodoljivim Ernestom i Celestinom večeras se u kinu Europa otvara Animafest

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 04.06.2013. / Autor: Moj Film Neodoljivim Ernestom i Celestinom večeras se u kinu Europa otvara Animafest

Projekcijom animiranog filma iz Velikog natjecanja Ernest i Celestina večeras će se u 20 sati u kinu Europa otvoriti Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb. Nešto prije same projekcije, kojoj će prisustvovati i jedan od triju autora, Benjamin Renner, okupljenim će se ljubiteljima autorske animacije obratiti festivalske producentice Olinka Vištica i Vjera Matković te umjetnički ravnatelj Daniel Šuljić. Festival će svojim dolaskom podržati i otvoriti ponovno izabrani gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, te Hrvoje Hribar, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra.

Nagradna igra

Među panoramskom petorkom smjestila se skromna, ali upečatljiva kolumbijska crna komedija i prvi dugometražni film autora Carlosa Osune, Debeo, ćelav i onizak. Osuna sporim tempom gradi priču, koju gledamo iz samo jednog subjektivnog kuta i time stavlja svoje crteže u službu veće intimnosti. Usamljeni 46-godišnji Antonio, koji radi u uredu javnog bilježnika, uvjeren je kako je njegov životni neuspjeh posljedica njegova izgleda: on je proćelav, nizak i debeo. U tom uvjerenju živi sve dok u ured ne stigne novi bilježnik. Iako deblji, ćelaviji i niži od Antonija, on je uspješan i voljen od drugih. Antonio se sada mora suočiti sa svojim strahovima, a na tom ga putu čekaju predivne neočekivane situacije.

Debeo, oćelav i nizak: Trailer

Kako bi ilustrirao Antonijev unutarnji svijet Osuna se koristi kombinacijom rotoskopije, tradicionalne i 3D-animacije. Različitim tehnikama uspio je prikazati različite perspektive glavnog lika, koje kao da nas vode kroz njegov um, koji postupno prolazi svoje strahove i nesigurnosti.

Vodimo vas na Animafest - poklanjamo 2 ulaznice za večerašnju projekciju filma "Debeo, ćelav i onizak" u kinu Cineplexx Centar Kaptol, dvorana 3 u 22:00, ako točno odgovorite na postavljeno pitanje.

Objava dobitnika:

2 ulaznice za večerašnju projekciju filma "Debeo, ćelav i onizak" u kinu Cineplexx Centar Kaptol, dvorana 3 u 22:00 osvojio je Domagoj Končar iz Zagreba. Čestitamo!

crtić nagradna igra Kino Europa animirani ulaznice animafest kino ulaznice cineplexx centar kaptol ernest i celestina debeo ćelav i onizak


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?