Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Najhrabriji europski dokumentarista Mads Brügger dolazi u Dokukino

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 10.05.2013. / Autor: Moj Film Najhrabriji europski dokumentarista Mads Brügger dolazi u Dokukino

Jedan od trenutno najzanimljivijih i svakako najhrabrijih europskih filmaša, danski istraživački novinar i redatelj Mads Brügger, kojeg nazivaju i 'dokumentaristom čeličnih muda' u subotu 18. svibnja 2013. dolazi u Dokukino KIC predstaviti svoj zadnji film 'Ambasador'.

Nakon 'Crvene kapele' za čije snimanje je stavio glavu u torbu u Sjevernoj Koreji, ovoga puta je u 'Ambasadoru' raskrinkrao biznis dijamantima zapadnoeuropskih diplomata u Srednjoafričkoj Republici. Treba spomenuti i da je SAR je nakon prvih prikazivanja filma tražila od Danske Bruggerovo izručenje.

Subotnje popodne s Brüggerom počinje maserclassom u 17 sati, slijedi besplatna projekcija ‘Crvene kapele’ u 19 h, a od 21 sat prikazuje se ‘Ambasador’, nakon kojeg slijedi razgovor s autorom koji će voditi novinar i publicist Velimir Grgić.

Ambasador: Trailer

Na masterclass prezentaciji s početkom u 17 sati u Dokukinu KIC,  Mads će publici približiti nastanak ovog nevjerojatnog filma u interaktivnom predavanju pod nazivom ‘Ambassadors Selection - a Powerpoint Show’. Iza jednostavnog naslova krije se puno puno više - dinamični i beskrajno duhoviti prikaz nastanka njegovih filmova, ali i istančani osjećaj za ironiju s velikom dozom nevjerojatne hrabrosti i potpuno sulude energije!

Ambasador

Brugger je u Danskoj prava novinarska i TV zvijezda, filmski festivali ga obožavaju, a struka iznimno poštuje. I to ne bez razloga. Napisao je nekoliko knjiga, objavljivao u brojnim novinama, producirao nagrađivane radio programe i vodio vrlo gledane TV emisije ‘The 11th Hour’ i ‘Deadline’. U popularnom serijalu ‘Danseh for Bush’ u Boratovskom stilu zezao se s Amerikancima, ali dokumentarističko priznanje stekao je s dugometražnim dokumentarcem Crvena kapelau kojemu je s lažnom kazališnom trupom otišao u Sjevernu Koreju i pod izgovorom kulturne razmjene između Danske i Koreje na izuzetno duhovit način uspio dotaknuti političke probleme te zatvorene zemlje na način na koji to nije napravio nitko do tada.

U najnovijem filmu, Ambasador’ - otišao je korak dalje. S lažnim papirima liberijskog konzula smjestio se u Srednjoafričkoj Republici s namjerom da raskrinka biznis dijamantima zapadnoeuropskih diplomata koji već godinama borave u SAR-u, jednoj od najkorumpranijih zemalja svijeta. Izuzetno napet film, često sniman tajno, ne samo da je ušao u urede najviših predstavnika vlade, već je pred (skrivenom) kamerom od visokih europskih diplomata uspio dobiti povjerljive informacije, kupiti lažne papire i provesti nekoliko mjeseci u zemlji, neprestano na granici prijetnje vlastitom životu.

dokumentarni dokukino kic masterclass doku dokukino KIC ambasador crvena kapela Mads Brugger


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?