Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Najbolji filmovi osnovnoškolaca u čak tri grada

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 17.09.2014. / Autor: Moj Film Najbolji filmovi osnovnoškolaca u čak tri grada

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, jedna od najstarijih filmskih manifestacija u Hrvatskoj, svoje će 52. izdanje doživjeti od 25. do 28. rujna u čak tri grada - Varaždinu, Ludbregu i Čakovcu. Kao i svih prijašnjih godina, okupit će se najbolji osnovnoškolski filmski stvaraoci i njihovi mentori, a tijekom četiri dana Revije na filmskim platnima prikazat će se sam vrh hrvatske osnovnoškolske kinematografije.

Svake godine Revija se održi u drugom gradu, a ove će, uz Hrvatski filmski savez, organizatori Revije biti Filmsko-kreativni studio Vanima iz Varaždina, Škola animiranog filma Čakovec i Osnovna škola Martijanec.

Prijavljeni filmovi pristigli su iz svih dijelova Hrvatske, a u natjecateljski program uvrštena su 92 ostvarenja. Preko 150 mladih autora i njihovim mentora pridružit će nam se na sjeveru Hrvatske, a čak dvadesetak mladih gostiju i njihovih mentora stiže iz inozemstva.

U proteklih godinu dana, Revija djece uspostavila je kontakte s jednim od najvećih svjetskih festivala filmova za djecu Giffoni Experience, Italija te mnogobrojnim drugim partnerima usmjerenim djeci ili dječjem stvaralaštvu iz cijelog svijeta (SAD, Japan, Turska, Makedonija, Srbija).

52. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Novitet ovogodišnje Revije su interaktivna predavanja pod nazivom Žiri nas uči. Naime, članovi žirija Boris Poljak, Simon Bogojević Narath, Maja Flego i Slaven Zečević održat će predavanja o kameri i snimanju, animaciji, filmskim temama i montaži. Na taj način žiri neće samo kritizirati i hvaliti, već mlade filmaše učiti i nečem novom. Usto, ove godine će po prvi puta biti okupljen i međunarodni žiri djece koji će, uz djecu iz Hrvatske, činiti i osnovnoškolci iz Italije, Turske, Srbije, Slovenije i Mađarske.

U okviru Reviji održat će se i Seminarsko-radionički program medijske pedagogije za voditelje filmskih družina iz regije poduprijet od strane Agencije za mobilnost i programe EU, odnosno programa Erasmus+. Produkt seminara, između ostalog, bit će i koristan priručnik o medijskoj pedagogiji u regiji.

Revija je jedina manifestacija u Hrvatskoj posvećena isključivo filmskom stvaralaštvu osnovnoškolaca - bilo da su njihovi filmovi nastali u okviru školskih družina ili kinoklubova, kao izvannastavna aktivnost. Kao i svih prijašnjih godina, i svi programi 52. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva za djecu bit će besplatni.

Službene stranice Hrvatskog filmskog saveza

varaždin vanima Čakovec Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece filmsko kreativni studio ludbreg škola animiranog filma


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?