Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

"Most na kraju svijeta" redatelja Branka Ištvančića premijerno u Zagrebu

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 18.12.2014. / Autor: Moj Film "Most na kraju svijeta" redatelja Branka Ištvančića premijerno u Zagrebu

Dugometražni igrani film "Most na kraju svijeta" redatelja Branka Ištvančića, čiji dokumentarci godinama osvajaju i domaće i strane festivale, te autora "Duha u močvari", jednog od najgledanijih hrvatskih igranih filmova, zagrebačkoj će se publici premijerno predstaviti sutra, 19.12. u velikoj dvorani kina Europa s početkom u 21 sat.

Napeti triler prepun emocija nastao prema scenariju književnika Josipa Mlakića, vraća nas u atmosferu kasnih devedesetih. Sela bosanskih Hrvata su uništena i oni su nastanjeni u kućama hrvatskih Srba. Posebnom državnom uredbom, u srpske kuće trebaju se početi vraćati njihovi vlasnici, a Hrvate koji žive u njima čeka neizvjesnost. U toj jezivoj atmosferi, dogodi se misteriozni nestanak starca, pa policajac Filip (Aleksandar Bogdanović), i sam nastanjen u srpskoj kući, kreće u predanu istragu tijekom koje se suočava s vlastitim demonima prošlosti, a sve se vrti oko Mosta na kraju svijeta, kao simbola koji bi ih sve trebao spajati, a ne razdvajati.

Trailer - Most na kraju svijeta

Prije svoje kinodistribucije koja započinje 1.1. 2015., film "Most na kraju svijeta" prikazan je prvi put na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu, gdje je ispraćen pohvalama i publike i struke, a ponajviše golem glumački ansambl koji okuplja oko trideset glumaca iz Hrvatske, BiH i Srbije,  koje predvode Aleksandar Bogdanović, Boro Stjepanović, Vlatko Dulić, Nela Kocsis, Đorđe Kukuljica, Nikša Kušelj, Jelena Perčin, Slaven Knezović, Slobodan Ćustić, Bora Nenić, Sanja Radišić, Anita Schmidt, Miralem Zubčević, Draško Zidar, Jelena Jokić, Areta Ćurković, Jasmin Telalović i brojni drugi…

Za film čiji je itinerar uključivao petnaestak različitih gradova i lokacija, angažirana je i golema ekipa. Direktor fotografije je Branko Cahun, za scenografiju je zaslužan Zvonko Sarić, kostime Felicita Glavaš, dok su maske povjerene Bianki Žugelj. Produkciju potpisuje Irena Škorić i Artizana film.

Film je nastao u koprodukciji Hrvatske (Artizana film), HRT-a, Bosne i Hercegovine (Heft produkcija), Francuske (Dari films) i Srbije (Kinematografska kuća).

Službena stranica filma

Nagradna igra

Točno odgovori na nagradno pitanje i vodimo te na premijeru filma "Most na kraju svijeta" redatelja Branka Ištvančića koja će se održati sutra (19.12.) u kinu Europa u 21 sat. Objavu dobitnika očekujte sutra tokom dana.

Kino Europa premijera Irena Škorić pula film festival branko ištvančić Most na kraju svijeta Duh u močvari Jelena Perčin aleksandar bogdanović boro stjepanović josip mlakić nikša kušelj vlatko dulić


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?