Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Moonrise Kindom otvara 64. Filmski festival u Cannesu

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 10.03.2012. / Piše: Džana Mujadžić Moonrise Kindom otvara 64. Filmski festival u Cannesu

Američki redatelj Wes Anderson otvoriti će iduće izdanje Međunarodnog Filmskog Festivala u Cannesu, posljednjim dugometražnim ostvarenjem "Moonrise Kindom", koje će se prikazivati 16. svibnja u Velikom Teatru "Lumière" u prisustvu žirija, kojim ove jubilarne, 65. godine, predsjedava  talijanski filmaš - Nanni Moretti.

Prestižan casting je ujedinio Brucea Willisa, Edwarda Nortona i Tildu Swinton. Bill Murray, koji četvrti put surađuje s Andersonom, također se pridružio umjetničkoj ekipi filma. Redatelj je obradio scenarij uz suradnju sa Romanom Coppolom, sinom čuvenog Francisa Forda, a američkom nezavisnom filmu uspio se nametnuti s ostvarenjima "Rushmore", "Panika pod morem" ili jako hvaljenim "Darjeeling Limited", za koje je također  napisao scenarije. Kao i za animirano ostvarenje "Fantastični gospodin Lisac". Omiljene teme su mu - obiteljski odnosi!

Wes Anderson je među najmoćnijim i najnadarenijim redateljima suvremenog američkog filma, kojemu daruje osobnu notu i utjecaj. Sa "Moonrise Kindom", nanovo potvrđuje vlastitu kreativnu slobodu koju neprestano razvija i usavršava. Osjetljiv na druge, ali  nezavisan, ovaj obožavatelj Fellinija i Renoira, također je inovativan i briljantan, poput svojih uzora.

- izjavio je direktor Festivala u Cannesu, Thierry Frémaux.

Snimljen na malom otoku Nove Engleske, film slijedi začuđujuću ljubavnu priču dvoje 12-godišnjaka koji sami polaze u avanturu, kišnog i olujnog ljeta 1965. godine. Roditelji, izviđači, šerif i socijalna pomoć grada mobiliziraju se kako bih ih pronašli.

Film će, istovremeno biti prikazan u kino dvoranama cijele Francuske. Kompletna  selekcija ovogodišnjeg jubilarnog Festivala, biti će poznata u četvrtak, 19. travnja.

festival cannes Wes Anderson Moonrise Kingdom Džana Mujadžić


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?