Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Moj Film te vodi na Animafest

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 05.06.2013. / Autor: Moj Film Moj Film te vodi na Animafest

Na ovom, dugometražnom izdanju festivala Animafest Zagreb 2013 bit će prikazan iznimno bogat program filmova i popratnih događanja, a mi vam poklanjamo 2x2 ulaznice za projekcije filmova Kad zapuše vjetar i 30 godina tame, ako znate točan odgovor na postavljeno pitanje.

KAD ZAPUŠE VJETAR, r. Jimmy T. Murakami

Britanski strip-crtač Raymond Briggs 1982. je u svom crtanom romanu Kad zapuše vjetar stvorio priču o Jimu i Hildi, postarijem britanskom paru koji uz pomoć vladinih pamfleta gradi sklonište i priprema se za nadolazeći nuklearni rat. Pri tome su potpuno neupućeni da su se vremena i priroda ratovanja promijenili od 'romantičnog' vremena Drugog svjetskog rata. Nekoliko godina poslije Jima i Hildu na veliko platno prenosi poznati animator Jimmy T. Murakami, čiji su uspjesi nominacija za Oscara, Grand Prix Annecyja te Zlatni lav Mostre. Bračnom paru glasove su posudile filmske legende Peggy Ashcroft i John Mills. Glazbu za film snimili su Roger Waters iz benda Pink Floyd, David Bowie, Genesis, Squeeze i Paul Hardcastle.

Termin prikazivanja: čet. u 19:00, Cineplexx Centar Kaptol (dvorana 2) 

30 GODINA TAME, R. Manuel H. Martín

Povjesničari kažu da je Španjolski građanski rat završio 1939. godine, no za mnoge 'neprijatelje' Francova režima on je trajao još 30 godina. Kroz to vrijeme Španjolska je živjela diktatura koja je gazila ljudska prava. Dok je svijet vidio zemlju u procesu modernizacije, u domovima takozvanih 'poslijeratnih krtica' događala se prava drama. Nakon završetka Građanskog rata, Manuel bezuspješno pokušava pobjeći iz Španjolske. Kako bi ga spasili od streljačkih vodova, on i njegova supruga odlučuju ga sakriti u maloj rupi u zidu njihove kuće. Manuel nije mogao ni zamisliti da će taj maleni prostor u zidu postati njegov osobni zatvor idućih 30 godina. Uz pratnju arhivskog materijala, intervjue s novinarima, povjesničarima i s Miguelovim unukama film prati mračno razdoblje španjolske povijest. Miguelovo iskustvo prikazano je ručno crtanom animacijom koja prenosi osjećaj straha i izolacije.

Termin prikazivanja: čet. u 20:00, Cineplexx Centar Kaptol (dvorana 3) - 2 ulaznice

Objava dobitnika - 05.06.2013.

Po dvije ulaznice osvojile su Grozdana Kadežabek iz Kutine (film "300 godina tame") i Danijela Pandža iz Zagreba (film "Kad zapuše vjetar").

Ulaznice se mogu podići na prvom katu kina Europa u press centru, najkasnije sat vremena prije projekcije, a za projekciju u 22 sata do 20 sati najkasnije.

Vidimo se na Animafestu!

nagradna igra festival animirani ulaznice animafest nagradnjača


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?