Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

MAXtv Filmomanija 8: očekuje nas iznimno atraktivna revija dobrog filma!

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 04.09.2014. / Autor: Moj Film MAXtv Filmomanija 8: očekuje nas iznimno atraktivna revija dobrog filma!

U razdoblju od 18. do 28. rujna ove godine održat će se iznimno atraktivna osma po redu revija dobrog filma - MAXtv Filmomanija! Punih 11 dana ekskluzivno u kinu Cineplexx Centar Kaptol gledatelji će moći uživati u najnovijim ostvarenjima sedme umjetnosti redatelja kao što su Lukas Moodysson, Ralph Fiennes, Olivier Assayas, Ari Folman i Cornelie Porumboiu.

Nakon iznimno hvaljenih i uspješnih ostvarenja 12:08 Istočno od Bukurešta i Policijski, pridjev s kojima je sveukupno osvojio čak dvadeset i četiri nagrade na različitim međunarodnim filmskim festivalima, rumunjski redatelj Corneliu Porumboiu ove godine predstavlja svoj novi uradak - Kad se noć spusti nad Bukureštom (Când se lasa seara peste Bucuresti sau metabolism) prikazan u službenoj konkurenciji filmskih festivala u New Yorku, Locarnu i Torontu.

Kad se noć spusti nad Bukureštom
Prizor iz filma "Kad se noć spusti nad Bukureštom"

Redatelj/glumac Ralph Fiennes predstavit će nam Nevidljivu ženu (The Invisible Woman) koja je ove godine pokupila nominacije za prestižne filmske nagrade BAFTA i Oscar, a Olivier Assayas čiji smo film Nešto u zraku imali prilike gledati na prošlogodišnjoj MAXtv Filmomaniji ove godine donosi hvaljenu dramu Oblaci nad Sils Marijom u kojoj su glavne uloge ostvarile dobitnica nagrade Oscar Juliette Binoche i zvijezda Sumrak sage Kristen Stewart.

Oblaci nad Sils Marijom
Prizor iz filma "Oblaci nad Sils Marijom"

Lukas Moodysson (Lilja 4-ever, Fucking Amal) nakon četiri godine stanke vraća se s novim filmom Mi smo najbolje (Vi är bäst) koji je na filmskom festivalu u Tokiju osvojio Grand Prix nagradu, a tu je i novi film Arija Folmana Kongres (The Congress), dobitnik Europske filmske nagrade u kojem su glavne uloge ostvarili Robin Wright, Harvey Keitel, Jon Hamm i Paul Giamatti.

Mi smo najbolje
Prizor iz filma "Mi smo najbolje"

Uz već ranije najavljene filmove Gospodin Turner (novi film Mikea Leigha za kojeg je glumac Timothy Spall osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu), Zbogom jeziku (najnovije ostvarenje legendarnog francuskog redatelja Jeana-Luca Godarda koji je osvojio nagradu žirija na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu) te Tom na farmi (novi uradak Xaviera Dolana dobitnika nagrade kritike na filmskom festivalu u Veneciji) nesmunjivo je da nas očekuje još jedna atraktivna revija dobrog filma - MAXtv Filmomanija 8!

Već tradicionalno, projekcije filmova održavat će se svakoga dana u razdoblju od 18. do 28. rujna s početkom u 16:00, 18:30 i 21:00 sati.

filmomanija continental film cineplexx cineplexx centar kaptol maxtv filmomanija


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?