Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Masterclass Siniše Juričića u Dokukinu KIC

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 23.01.2013. / Autor: Moj Film Masterclass Siniše Juričića u Dokukinu KIC

petak, 25. siječnja u 17.00 sati, u Dokukinu KIC gostuje hrvatski producent Siniša Juričić iz Nukleus Filma koji će održati masterclass na temu "Produkcijski case study dokumentarnog filma Posljednja ambulantna kola Sofije".

"Posljednja ambulantna kola Sofije" postala su jedan od svjetski najnagrađivanijih dokumentarnih filmova u posljednje vrijeme, osvojivši do sada mnoge nagrade na međunarodnim filmskim festivalima od kojih su najvažnije nagrada Tjedna kritike Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu 2012. - France 4 Visionary Award i Grand prix za najbolji dokumentarni film Međunarodnog filmskog festivala u Karlovym Varyma.

Siniša će u svom predavanju otkriti produkcijske faze nastanka filma i objasniti kako se projekt, s financijske i kreativne strane razvijao od početne ideje do finalnog filma. Biti će riječ o zamkama i prednostima internacionalnih koprodukcija, fondovima, televizijama i distribucijskoj strategiji a Siniša će otvoreno s publikom podijeliti svoje producentsko iskustvo rada na filmu!

Posljednja ambulantna kola Sofije: Trailer

Siniša Juričić rođen je 1965. u Zagrebu. Diplomirao je glumu 1990, te produkciju 2009. godine na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Ustanovio je udrugu Nukleus 2003, Nukleus film Hrvatska 2009. i Nukleus film Slovenija 2012. godine. Radio je kao novinar, urednik i producent na Radiju 101, te je jedan od njegovih osnivača, kao i Omladinske televizije (OTV) gdje je radio kao producent i direktor programa. Tijekom Domovinskog rata radio je kao producent dokumentarnih programa i programa vijesti za Visnews (današnji Reuters TV), njemački ZDF, BBC radio i televiziju i NTV – najveću japansku privatnu TV mrežu. Trenutni je fokus Siniše Juričića na produkciji filmova i na tome da se pomogne talentiranim filmskim djelatnicima iz jugoistočne Europe ostvariti puni međunarodni potencijal i priznanje.

dokumentarni predavanje masterclass posljednja ambulantna kola sofije dokukino KIC Siniša Juričić


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?