Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

"Lea i Darija" na svjetskoj turneji, Ištvančićev "Recikliranje" u Rumunjskoj

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 02.11.2011. / Autor: Moj Film "Lea i Darija" na svjetskoj turneji, Ištvančićev "Recikliranje" u Rumunjskoj

Dugometražni igrani film Lea i Darija (2011.) redatelja Branka Ivande koji je svoju hrvatsku premijeru doživio na ovogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli uskoro će imati australsku premijeru u okviru službenog programa Jewish Film Festivala koji se od 2. do 20. studenog održava u Sydneyu, a od 9. do 27. studenog u Melbourneu (Australija).

Projekcijama 2. odnosno 9. studenog Lea i Darija otvorit će Festival na obje lokacije. Nakon Australije, film otvara još jedan svjetski festival. Riječ je o 8. međunarodnom festivalu Jewish Eye koji se od 13. do 21. studenog održava u Ashkelonu (Izrael). U službenu konkurenciju istog festivala uvršten je i dokumentarni film Dječje carstvo o Lei Deutsch i Dariji Gasteiger, Dječjem carstvu i HNK te životu u Zagrebu neposredno pred Drugi svjetski rat. Redatelj oba filma, Branko Ivanda počasni je gost festivala.

Lea i Darija: Trailer

Ištvančićev film Recikliranje u Rumunjskoj

Kratki igrani film "Recikliranje" redatelja Branka Ištvančića koji je nastao u produkciji Propeler filma kao dio omnibusa "Zagrebačke priče" uvršten je u selekciju i glavni natjecateljski program 19. Međunarodnog festivala kratkog filma ALTER-NATIVE, koji će se održati od 2. do 6. studenog ove godine u Rumunjskoj. Film će biti prikazan 3. studenog, a ovo je još jedan od niza međunarodnih filmskih festivala na koje je ovaj film pozvan u službeni program i imat će svoje prikazivanje pred mnogobrojnom publikom.

Recikliranje: Trailer

Ideja priče je kroz recikliranje pokazati ciklus promjena koje zahvaća suvremeno društvo i jednu europsku metropolu. Romska obitelj skuplja, (reciklira), odjeću koja je ionako trebala završiti u tvornici za reciklažu, da bi uredila sina za posao u toj istoj tvornici.

premijera festival branko ištvančić program omnibus zagrebačke priče Lea i Darija Branko Ivanda Recikliranje natjecanje Alter Native


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?