Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

"Klip" i "Tuđi svijet" današnje poslastice u programu FMFS-a

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 12.06.2013. / Autor: Moj Film "Klip" i "Tuđi svijet" današnje poslastice u programu FMFS-a

Četiri dana za redom rasprodalo se ljetno kino "Bačvice", posljednji put sinoć za francuski film "Putovanje s Molièrom", no sudeći po programu Festivala mediteranskog filma Split sličan scenarij očekuje se i danas. Naime, u kinoteci "Zlatna vrata" u 19:30 sati, predsjednica festivalskog žirija srpska redateljica Maja Miloš, izvan konkurencije će na splitskoj premijeri predstaviti svoj kontroverzni debitantski film "Klip". Emotivan, ali i uznemirujući film prepun nasilja i seksa prikaz je današnje mladeži, dobitnik je nagrade "Branko Bauer" za najbolji film godine u regiji, a osvojio je i glavnu nagradu na festivalu u Rotterdamu.

U ljetnom kinu "Bačvice" u 21:30 sati mladi uspješni splitski autor Natko Stipaničev predstavit će svoj kratki film "Finili su Mare bali" za kojeg je nedavno osvojio nagradu društva hrvatskih filmskih kritičara u kategoriji animiranog filma. Današnji program zatvoriti će film dana, "Uspavana ljepotica" veterana talijanskog političkog filma Marca Bellocchija. Festival mediteranskog filma Split zbog tehničkih razloga će večeras u 21:30 sati u ljetnom kinu Bačvice prikazati libanonski film "Tuđi svijet" koji je bio planiran za četvrtak. Film redatelja Mahdija Fleifela dobio je nagradu za mir na ovogodišnjem Berlinu. Priča je to o životu u izbjegličkom kampu u Palestini, no ovu tešku temu redatelj je obradio na duhovit i zabavan način.

Sutra će se u večernjem terminu prikazati za danas najavljen talijanski film "Uspavana ljepotica". Svi oni kojima je ova zamjena termina prouzrokovala problem, za kupljene ulaznice moći će dobiti povrat novca na festivalskim blagajnama u ljetnom kinu "Bačvice", te kinoteci "Zlatna vrata".

Za feštu nakon petog dana FMFS-a zadužen je DJ Kid Va koji će na Bačvicama prezentirati mediteranski "Voi'sa festival" koji se će se u kolovozu održati po četvrti put u Supetru na Braču.

Službena stranica festivala

festival fmfs ljetno kino bačvice kinoteka zlatna vrata klip tuđi svijet


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?