Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Kino Europa: Posebna projekcija filma 'Slava kurvi' povodom smrti Michaela Glawoggera

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 24.04.2014. / Autor: Moj Film Kino Europa: Posebna projekcija filma 'Slava kurvi' povodom smrti Michaela Glawoggera

U čast proslavljenom austrijskom redatelju Michaelu Glawoggeru, u ponedjeljak, 28. travnja (u 21:10 h) u kinu Europa održat će se posebna besplatna projekcija njegova dokumentarnog filma ‘Slava kurvi’ povodom njegove iznenadne smrti. Glawogger je preminuo od posljedica malarije u srijedu, 23. travnja u afričkoj državi Liberiji, gdje je boravio zbog snimanja novog filma.

Michael Glawogger bio je čest gost Zagreb Film Festivala, u sklopu kojega je prikazana i njegova retrospektiva 2012. godine, a tada je održao i iznimno posjećeno masterclass predavanje u Dokukinu KIC. 'Slava kurvi' (eng. Whores’ Glory, 2011.) posljednji je dio dokumentarne trilogije o globalizaciji; prethode joj 'Megagradovi' (1998.) i 'Smrt radnika' (2005.). Ova kompleksna priča tematizira položaj žena, prostitutki i seksualnih radnica u Tajlandu, Bangladešu i Meksiku, ali bez senzacionalizma, patetike ili osuđivanja. Upečatljivi soundtrack filma potpisuju, između ostalih, PJ Harvey i CocoRosie.

Slava kurvi: Trailer

Glawoggerov specifičan redateljsko-snimateljski pristup ovakvim vrlo osjetljivim temama očit je i u ovom filmu, u skladu s njegovim stalnim principima rada:

Pokušavam pronaći slike u svijetu koje nadilaze koncept dobra i zla, naprosto želim istražiti nešto što bi se jednostavno nazvalo 'condition humaine', stanja u kojem živimo i što u stvari jesmo. Ništa i nikoga ne želim osuđivati.

- iz intervjua objavljenog u Novom listu

Projekciju organiziraju Kino Europa, Dokukino i Restart. Tom prigodom uvodnu riječ održat će redatelj Boris Mitić, prijatelj i suradnik Michaela Glawoggera.

smrt Kino Europa dokumentarni film dokukino restart Slava kurvi restart label dokukino KIC Michael Glawogger


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?