Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Izbor obaveznih dokumentarnih naslova 12. ZFF-a

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 21.10.2014. / Autor: Moj Film Izbor obaveznih dokumentarnih naslova 12. ZFF-a

Atmosfera oko zagrijavanja za 12. Zagreb Film Festival postaje sve zagrijanija što se vidi i po količini medijskih objava podljednjih nekoliko dana. Nakon što smo mi objavili popis obaveznih cjelovečernjih filmskih naslova koje bi trebalo pogledati na ovogodišnjem ZFF-u, preporuka stiže i za documentary film suckere a za Dokumentarni NET ih je odabrao Hrvoje Krstičević koji uočava prevladavajuću biografsko-obiteljsku tematiku u filmovima konkurencije dokumentarnih filmova koji će se u narednih nekoliko dana prikazivati u Zagrebu.

Preporuke?

Dokumentarni NET tako preporuča dokumentarac "Janalan" u režiji Daniela Ziva koji za razliku od kontroverznog "Čina smaknuća" u prenapučenoj indonezijskoj stvarnosti pronalazi istinsku crtu iskupljenja, zatim Factumov dokumentarac film "Goli" u režiji Tihe Klare Gudac koji je nedavno ovjenčan nagradom Srce Sarajeva a koji lišen političko-ideoloških okvira progovara o najpoznatijem zatvorskom kompleksu bivše države - Golom Otoku.

Još jedan interesantan dokumentarac ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala koji preporučaju kolege dolazi iz Italije u režiji Michele Fornaseroa - "Kraljevi cigareta". Bizarnost filma je što male tržišne igrače u biznisu trovanja ljudi ovisnošću duhanskim proizvodima prikazuje kao dobre momke u srazu s znatno većim duhanskim korporacijama. Izbor dokumentarnih filmova prema sudu Hrvoja Krstićevića možete pronaći ovdje, a raspored projekcija ovdje.

Trailer "Goli" - režija Tiha K. Gudac

dokumentarni zff zagreb film festival Factum srce sarajeva hrvoje krstičević kraljevi cigareta smoKings goli goli otok klara gudac janalan danijel ziv


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?