Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Iluzionistom otvoren 21. Animafest!

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 01.06.2011. / Autor: Ines Ignjačić Iluzionistom otvoren 21. Animafest!

Jučer  je u večernjim satima u Kinu Europa otvoreno ovogodišnje 21. izdanje festivala animiranog filma.

Posjetitelje su pozdravile producentice Vjera Matković i Dana Budisavljević, umjetnički ravnatelj Daniel Šuljić, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar i dogradonačelnica grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, koja je proglasila festival službeno otvorenim.

Nakon službenog otvorenja prikazan je dugometražni francuski film Iluzionist, koji svojom kvalitetom samo potvrđuje riječi koje je Hribar izrekao na otvorenju; za jednu sekundu animiranog filma koju vidimo na ekranu, potrebni su sati rada, energije i kreativnosti desetaka ljudi.

Iluzionist prikazuje realističnu životnu situaciju, neidealizirane likove i situacije, traganje za napretkom koje se pretvara u traganje za egzistencijom, te zamršene ljudske odnose koji osciliraju u skladu sa zapadnoeuropskom klinom, gdje je radnja smještena.

Vrhunska tehnika animacije sa bogatstvom detalja s tehničke strane nema niti jednu sitnicu kojoj nije posvećena dovoljna pažnja, a bogatstvo scenarija bez mnogo teksta, a sa raskošom slika i prigodnom glazbom, donosi djelo kojeg publika neće brzo zaboraviti.

Priča je to o mađioničaru srednjih godina, koji iz Francuske putuje najprije u Englesku, a potom u Škotsku, gdje igrom slučaja upoznaje mladu djevojku koja u hotelu radi kao spremačica. Uskoro se zbližavaju na neobičan način, a djevojka koja na početku naivno vjeruje u iluzije uskoro postaje sve samo ne naivna – ali u suviše kompleksnom kontekstu da bismo ju nazvali lukavom. Tužni rasplet situacije na njih oboje će ostaviti trajne posljedice, ali i lijepe uspomene na prijateljstvo i vrijeme koje su proveli zajedno.

Iluzionist će ponovo biti prikazan u nedjelju u 18 sati, za sve one koji su ga nisu uspjeli pogledati.

otvorenje festival animirani dugometražni animafest Hrvoje Hribar ines ignjačić Iluzionist


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?