Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Hrvatski filmovi prikazuju se u Francuskoj i Njemačkoj

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 10.11.2012. / Izvor: HAVC Hrvatski filmovi prikazuju se u Francuskoj i Njemačkoj

Osam hrvatskih filmova prikazuje se na 22. Festivalu istočnoeuropskog filma u Cottbusu koji se održava od 6. do 11. studenoga u Njemačkoj

Povodom skorašnjeg ulaska Hrvatske u EU, festival je dio programa SPECIALS posvetio hrvatskom redatelju Branku Schmidtu. U sklopu tog programa prikazat će se četiri dugometražna igrana ostvarenja Branka Schmidta nastala u razdoblju od 1988. do 2012. Riječ je o filmovima Sokol ga nije volio (1988), Vukovar se vraća kući (1994), Kraljica noći (2001) i Ljudožder vegetarijanac (2012).

Ljudožder vegetarijanac: Trailer

Projekcijama odabranih filmova prethodit će izbor recentnih kratkometražnih naslova mladih hrvatskih redatelja: Prva dama Dubrave Barbare Vekarić, Zima Marka Stanića i Denisa Lepura, Mušice, krpelji i pčele Hane Jušić i Životinjsko carstvo Igora Šeregija.

Croatie, la voici: Dani suvremene hrvatske kinematografije u Parizu

U Parizu se u sklopu Festivala Hrvatske kulture u Francuskoj (Croatie, la voici) od 13. do 17. studenoga održavaju Dani suvremene hrvatske kinematografije, u suradnji s kultnim filmskim časopisom Cahiers du cinéma.

U sklopu manifestacije u znamenitim pariškim art-kinima Arlequin i Reflet Médicis prikazat će se odabir devet reprezentativnih naslova recentne hrvatske kinematografije po izboru Vincenta Malause, stalnog suradnika Cahiers du cinéma.

Manifestaciju 13. studenoga u 20.30 u kinu Arlequin otvara film Oprosti za kung fu. Uz redatelja Ognjena Sviličića na otvorenju će biti prisutni predstavnici Veleposlanstva RH u Parizu, predstavnici Ministarstva kulture RH, Francuskog instituta i HAVC-a te ostali uvaženi gosti.

Ostatak programa prikazivat će se u kinu Reflet Médicis. Riječ je o filmovima Nebo, sateliti Lukasa Nole, Živi i mrtvi Kristijana Milića, Put lubenica Branka Schmidta, Što je muškarac bez brkova Hrvoja Hribara, Ćaća Dalibora Matanića, Crnci Gorana Devića i Zvonimira Jurića, Ne dao Bog većeg zla Snježane Tribuson i Kenjac Antonija Nuića.

hrvatski film festival havc branko schmidt Dani suvremene hrvatske kinematografije


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?