Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Hrvatski filmovi na 18. izdanju Festivala slovenskog filma

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 15.09.2015. / Piše: HAVC Hrvatski filmovi na 18. izdanju Festivala slovenskog filma

U Portorožu će se od 15. do 20. rujna održati 18. izdanje Festivala slovenskog filma, na kojem će u natjecateljskom programu koprodukcijskih filmova biti prikazano niz hrvatskih naslova.

Tako će u natjecateljskom programu koprodukcijskih dugometražnih igranih filmova biti prikazano pet naslova: 'Ti mene nosiš' Ivone Juke (4 Film u koprodukciji sa slovenskim Vertigom i srpskim Sloan Film Production), 'Naša svakodnevna priča' Ines Tanović (Dokument Sarajevo u koprodukciji s hrvatskim Spiritus movensom i slovenskim Studiom Maj), 'Zvizdan' Dalibora Matanića (Kinorama u koprodukciji sa slovenskim Gustav Filmom i srpskim SEE Film Pro), 'Kosac' Zvonimira Jurića (Kinorama u koprodukciji s Forum Ljubljana) i 'Bit ćemo prvaci svijeta' Darka Bajića (srpski Intermedia Network u koprodukciji s hrvatskom Kinoramom i slovenskim Perfo).

U natjecateljski program koprodukcijskog kratkog eksperimentalnog filma uvršten je 'Trkač' u režiji Petera Cerovšeka, Nataše Čiča i Tome Zidića (slovenska Luksuz produkcija u koprodukciji s Kinoklubom Zagreb), dok će se u programu koprodukcijskih animiranih filmova natjecati 'Wiener Blut' u režiji Zlatka Boureka i Pavla Štaltera (Zagreb Film u koprodukciji s Restart Ljubljana).

U programu filmova za djecu i mlade bit će prikazana još jedna slovensko-hrvatska koprodukcija, animirani film Kolje Sakside 'Koyaa – Cvijet'.

Više informacija potražite na službenoj festivalskoj stranici.

Zvonimir Jurić dalibor matanić Ines Tanović kosac zvizdan Festival slovenskog filma Ti mene nosiš Ivona Juka Naša svakodnevna priča Bit ćemo prvaci svijeta Darko Bajić


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?