Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Hall of fame u Dokukinu - ovaj petak "Chronique d'un été"

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 16.11.2011. / Autor: Moj Film Hall of fame u Dokukinu - ovaj petak "Chronique d'un été"

Idućih sedam tjedana petkom od 21.00 sat dođite u Dokukino Croatia na besplatnu "lekciju" iz povijesti dokumentarnog filma. Restart i Dokukino pokreću novi program pod nazivom HALL OF FAME - izbor filmova autora koji su zauvijek promijenili formu dokumentarca, a većina njih biti će po prvi puta prikazana u Hrvatskoj.

Novi filmski ciklus pod vodstvom Nebojše Slijepčevića u kojem će biti prikazani najvažniji filmovi iz moderne povijesti dokumentarizma. Od Amerike do Kazahstana, od 60-tih do danas, od braće Maysles do Kossakovskog - pratite kako je dokumentarac izrastao u najprogresivniju filmsku formu današnjice.

Ovog petka vraćamo se par godina unazad, u Pariz. CHRONIQUE D’UN ETE (1960.) Jean Roucha i Edgar Morina film je koji u uvodnoj rečenici spominje frazu koja je postala sinonim za cijeli filmski pravac – CINEMA VERITE.  Ovotjedni gost Goran Dević pričati će o socijalno angažiranom, političkom dokumentarcu.

Gledajte filmove, slušajte mišljenja stručnjaka i autora, sudjelujte u raspravi! Dođite petkom od 21.00 sat u Dokukino! Nakon svakog filma slijedi razgovor s gostom večeri – nekim od uvaženih hrvatskih dokumentarista koji će nam dati dodatno razumijevanje važnosti predstavljenog svjetskog autora.

18.11. Jean Rouch: CHRONIQUE D'UN ETE
25.11. Allan King: MARRIED COUPLE
02.12. Michael Apted: 7 UP – 49 UP
09.12. Errol Morris: FIRST PERSON
16.12. Sergei Dvortsevoy: PARADISE i BREAD DAY
12.12. Michael Glawogger: WORKINGMAN'S DEATH
30.12. Victor Kossakovsky: BELOVY

Opširnije na dokukino.net

dokumentarac dokumentarni Dokukino Croatia dokukino restart hall of fame


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?