Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Foto: "Snjeguljica" rasprodala prvi dan FMFS-a

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 09.06.2013. / Autor: Moj Film Foto: "Snjeguljica" rasprodala prvi dan FMFS-a

Regionalnom premijerom španjolskog filma "Snjeguljica" sinoć je u rasprodanom ljetnom kinu 'Bačvice' službeno otvoren šesti Festival mediteranskog filma Split. Najposjećeniju kulturnu manifestaciju pod Marjanom, koja traje sve do 15. lipnja, otvorenom je proglasio novi splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, a ugodno iznenađen odazivom publike koja je sjedila po zidićima i travi, predložio je da iduće godine organizatori u kino postave i montažne tribine.

Meni kao filmofilu, čast je proglasiti Festival mediteranskog filma Split otvorenim, a kako u posljednje vrijeme više gledam blockbustere, ovo će mi doći kao osvježenje. Radi se o značajnoj kulturnoj manifestaciji koja će vjerujem, odnosno siguran sam, i dalje imati podršku gradske vlasti. Pitat ćemo gradonačelnika

- duhovit je bio Baldasar.

Uoči "Snjeguljice", direktor festivala Alen Munitić predstavio je jednu od novina ovogodišnjeg FMFS-a, a to je da će se uoči večernjih projekcija prikazivati po jedan kratkometražni film domaćih autora. Svoj "Snig" predstavio je tako sinoć mladi redatelj Josip Žuvela, a do iduće subote u ljetnom kinu Bačvice i kinoteci Zlatna vrata prikazat će se čak 60 naslova, od toga 25 u konkurenciji za festivalske nagrade - "Udice".

Danas počinju svi programi šestog Festivala. Već u 17 sati kreće međunarodni kratkometražni program, a posebno se izdvaja turski film "Silent", pobjednik Cannesa 2012. u kategoriji kratkog filma. U 18 sati počinje program glazbenih dokumentaraca "Movie in groovie" i to sa srpskim filmom "Mi plaćemo iza tamnih naočara", o glazbenoj sceni u Nišu. Autori filma Velimir Stojanović i Marijan Cvetanović osobno će predstavit film publici. U 19.30 sati prikazuje se francuski film "Velika noć”, koji iz Cannesa stiže s posebnom nagradom žirija.

U ljetnom kinu "Bačvice" večeras u 21:30 je na rasporedu višestruko nagrađivani izraelski film "Obećana nevjesta", a prije njega svoju svjetsku premijeru doživit će kratki hrvatski film "Trapula", autora Ivana Ramljaka i Marka Škobalja.

festival fmfs festival mediteranskog filma split Alen Munitić


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?