Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

FKVK Zaprešić: "U Karlovcu se osjećamo kao doma"

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 30.05.2014. / Autor: Moj Film FKVK Zaprešić: "U Karlovcu se osjećamo kao doma"

Upoznajte sudionike ovogodišnje 19. Filmske revije mladeži i 7. Four River Film Festivala

Foto kino video klub Zaprešić poznatiji kao FKVK Zaprešić jedan je od najvećih prijatelja Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala. Ove su godine prijavili pet filmova, od čega ih čak četiri konkurira u revijskom dijelu. Poznavajući ih, mogli bi se oni s nečime vratiti kući. Organizatori Revije i Festivala razgovarali su sa voditeljem FKVK Zaprešić Jadrankom Lopatićem o njihovim ostvarenjima, ali i očekivanjima.

Imate nekoliko filmova na ovogodišnjem Four River Film Festivalu i FIlmskoj reviji mladeži. Što očekujete od ovogodišnjeg festivala?

Dobru zabavu i što više odličnih filmova.

Predstavite nam ukratko ovogodišnje filmove koji su ušli u natjecateljski dio?

U programu festivala imamo dva igrana filma, "Portret", film u kojem djevojka kroz rad na slici pokazuje stanje svoje psihe, te "Katalizator", humorni prikaz predavanja o štetnosti droge u srednjoj školi. Zatim jedan dokumentarni film, "Šapica", priča o azilu za napuštene životinje u Dubravici kraj Zaprešića, i na kraju jedan animirani film, "Annabel Lee", koji je nastao prema istoimenoj pjesmi Edgara Allana Poa.

Otkud ideje za filmove vaših mladih filmoljubaca?

Smišljanje ideje za film je sastavni dio zadatka svake grupe autora i to je prvi korak u izradi filma. Svaka grupa ima drugačiji pristup tom poslu, ponekad je to "oluja mozgova", ponekad je to trenutačna inspiracija, a ponekad duga i mukotrpna potraga za 'svetim gralom'.

Već duže radite s mladim filmašima i stvaraocima. Kakve promjene vidite kroz generacije?

Očito je kako s vremenom raste tehnička pismenost ali i očekivanja mladih. Da su današnji mladi odrastali na filmovima visoke (čitaj Holywoodske) produkcije sa svim pozitivnim, ali i negativnim konotacijama koje proizlaze iz toga.

Dolazite nam već godinama. Što vam se toliko sviđa u Karlovcu?

Prije svega, svake godine nas oduševljava mlada, vesela, sposobna, žuta ekipa koja gura cijeli festival, cijeli dojam nonšalantnosti, a opet visoke profesionalnosti organizacije i provedbe. A onda je tu i sve ostalo, grad, četiri rijeke, prijatelji, filmovi, druženje, zabava... Da ne spominjemo kako nam je Karlovac blizu pa se osjećamo kao doma.

festival revija kinoklub karlovac filmska revija mladeži four river film festival Kino video klub Zaprešić


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?