Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Filmovi koje biste trebali pogledati na 6. ETNOFILm festivalu

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 17.04.2014. / Autor: Moj Film Filmovi koje biste trebali pogledati na 6. ETNOFILm festivalu

6. ETNOFILm festival u Rovinj od 24. - 26. travnja donosi najnovije etnografske dokumentarce. U popratnom programu očekuje vas  izložba fotografija Petra Nagliča - Od domaćeg praga do Jeruzalema, poseban program koji se predstavlja talijanski film, predavanje "Eksperimentalni film, vizualna umjetnost i antropologija” te koncert sastava Čipkice u glazbenom dijelu programa. S glavninom događanja u Multimedijalnom centru, festival će se ove godine održati i u Centru za vizualne umjetnosti Batana, kao i gradskom kazalištu Gandusio i time cijelom gradu dati pečat ETNOFILm-a.

Selektori programa odabrali su filmove koje ne smijete propustiti na ovogodišnjem izdanju ETNOFILma:

Dolina uzdaha

Film rumunjskog trojca Mihai Andrei Leaha, Andrei Crişan, Iulia Hossu, svjedoči o tome kako je između 1943. i 1945. godine 25 tisuća Rumunja deportirano u Pridnjestrovlje, a tek ih je polovica preživjela uslijed gladi i hladnoće. Kroz sjećanja nekolicine preživjelih film želi rekonstruirati njihova tragična iskustva.

Naseljenici - naši novi susjedi s puškama

Film studentice Barbare Babačić želi dekonstuirati stereotipe i predrasude palestinskog bombaša samoubojice preko portretiranja suptilnog etničnog čišćenja. Naselja se šire, a zbog naoružanih židovskih naseljenika, terora u lokalnim palestinskim zajednicama ima sve više.

Granica mora

Talijanski film autorice Rosselle Schillaci, donosi priču o ribarima, njihovim dugim putovanjima na nepredvidivo more. Trojica članova posade su Talijani, trojica Tunižani pa kroz njihove razgovore pratimo i odnose manjine i autohtonog stanovništva.

Ja kada sam bila klinac bila sam klinka!

Ivana Todorović je strastvena beogradska filmašica koja želi svojim radom potaknuti socijalne promjene. Njen film priča je o Goci, hrabroj transseksualki s margina srpskog društva.

Hrana za ptice

Film koji potpisuje ruska autorica  Aleksandra Strelyanaya govori o tome kako se mnogo toga može čuti u jesen, u pustinjskom selu.

ETNOFILm festival donosi izbor iz međunarodne etnografske dokumentarne produkcije. Festival je koncipiran kao mjesto razmjene ideja na temu vizualnih istraživanja kulture, a za cilj ima otvaranje dijaloga među kulturama. Sve projekcije su besplatne.

Doživite različite kulture na filmu i uživajte u bogatom popratnom programu 6. ETNOFILm festivala. 

Službena stranica festivala

festival program etnofilm etnofilm festival


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?