Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Film "Lea i Darija" nagrađen u Izraelu, a "Onda vidim Tanju" u Ljubljani

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 23.11.2011. / Izvor: HAVC Film "Lea i Darija" nagrađen u Izraelu, a "Onda vidim Tanju" u Ljubljani

Na upravo završenom Međunarodnom filmskom festivalu Jewish Eye u Ashkelonu (Izrael), film Branka Ivande Lea i Darija osvojio je posebno priznanje festivalskog žirija.

Među 85 filmova iz 25 zemalja, filmu Lea i Darija pripala je čast otvaranja 8. izdanja festivala Jewish Eye. Redatelj Branko Ivanda bio je počasni gost festivala, u okviru kojega je prikazan i dokumentarni film istog autora, Dječje carstvo.

Lea i Darija će imati čast gostovanja u čuvenom Lincoln centru u New Yorku, neposredno prije zagrebačke premijere, koja će se održati 29. siječnja 2012.godine.

Lea i Darija: Trailer

Film Onda vidim Tanju (2010.) redatelja Jurja Lerotića osvojio je posebno priznanje za najbolji kratkometražni film na upravo završenom 22. međunarodnom filmskom festivalu u Ljubljani (LIFFe). Žiri je dodijelio nagradu Lerotićevom filmu napravljenom od niza fotografija za jedinstven oblik filmskog pripovijedanja kojim je postigao emocionalno nabijenu atmosferu.

Onda vidim Tanju: Trailer

Lerotićev film nastao u produkciji zagrebačkog Hulahopa, nagrađen je 2010. godine Zlatnim kolicima za najbolji hrvatski kratkometražni film na Zagreb Film Festivalu. Međunarodnu premijeru doživio je 2011. na 40. međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu, a na 20. Danima hrvatskog filma osvojio je Veliku nagradu za najbolji film festivala i nagradu Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara za najbolji igrani film.

festival nagrade nagrada Lea i Darija Branko Ivanda Juraj Lerotić Onda vidim Tanju


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?