Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Dokukino: Od romskog teatra do riječkog rocka

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 30.01.2014. / Autor: Moj Film Dokukino: Od romskog teatra do riječkog rocka

U  petak Dokukino predstavlja Zorana Kremu

U petak u 19 sati na platnu Dokukina u Griču pogledajte dokumentarni film ’Teatar Chaplin - tragikomedija u četiri čina’ koji je nagrađen Okravijanom za najbolji dokumentarni film na Danima hrvatskog filma te je proglašen najboljim dokumentarcem na Opuzen Film Festivalu.

Romski amaterski teatar "Teatar Chaplin" osnovao je Naser Sokoli 2004. godine te u samo nekoliko godina na svoj način ujedinio, motivirao i naučio svoje Rome glumiti, pa je teatar postao ne samo atrakcija na prostoru bivše države, već i diljem Europe. Međunarodnim uspjehom Sokoli je poručio da Romi nisu manje vrijedni, a upravo tu činjenicu, i to na vrlo suptilan način, svojim dokumentarcem želi naglasiti i Krema. Nakon projekcije ostanite na razgovoru sa redateljem te saznajte sve o ovom prekrasnom amaterskom teatru.

Teatar Chaplin: Trailer

Istog dana u 21 sat pogledajte film ‘Zoffski Grč’ - o kontroverznom frontmanu riječke rock skupine Grč.  Zoran Štajduhar Zoff poznat je kao "najsuroviji" među našim rock pjesnicima, a njegov osebujan scenski nastup unikat je i u svjetskim razmjerima te mu je priskrbio odrednicu nepristupačnog grubijana. No, ovaj film otkriva i drugu stranu priče…Ali i mnoge dogodovštine kultne riječke rock skupine na koncertima i putovanjima. Jedno je jasno: Zoff se nije dao mijenjati, pa tako neće dati ni da ovaj dokumentarac prikaže nešto što nije istinito. Koliko god ta istina bila surova.

Zoffski Grč: Trailer

Zoffski Grč’ imate priliku pogledati i u srijedu 05.02. u 19 sati u Dokukinu u Griču.

Dokukino nastavlja sa svojim vodičem kroz klasike dokumentarnog filma - Hall of Fame!

U četvrtak 30.01. u 21 sat možete pogledati nagrađeni dokumentarac "Okrug Harlan" američke redateljice Barbare Kopple ("Harlan County”, USA, 1976). Oskarom nagrađen "Okrug Harlan” prati dugotrajni štrajk rudara u Kentuckyju 1973. Radnici traže minimum sigurnosti na radu, no uprava kompanije ne želi se odreći ni djelića profita kako bi im udovoljila. Kada ni nakon godinu dana štrajka ne dođe do dogovora, atmosfera dolazi do usijanja, prorade i pištolji, a ni autori filma nisu neutralni. Može li prisustvo kamere pomoći štrajkašima? Autorica Barbara Kopple aktivistica je za prava radnika, a gost večeri Igor Bezinović i sam je spojio aktivizam i dokumentarizam u svom hvaljenom dokumentarcu "Blokada”.

Ulaz na film je besplatan

Više o programu saznajte na www.dokukino.net

dokumentarni dokumentarci Dokukino Croatia dokukino hall of fame Teatar Chaplin zoffski grč okrug harlan


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?