Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Dobitnik berlinskog Srebrnog medvjeda u Vukovaru

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 16.07.2010. / Autor: Moj Film

4. Vukovar film festival - festival podunavskih zemalja održava se od 25.- 29. kolovoza.

Uz dobitnika berlinskog Zlatnog medvjeda (film Med / Bal)  u službenoj podunavskoj konkurenciji prikazat će se i dobitnik berlinskog Srebrnog medvjeda, rumunjsko- švedski film Florina Şerbana, Ako mi se fućka, fućkam/ Eu Cand Vreau Sa Fluier, Fluier.

AKO MI SE FUĆKA, FUĆKAM
SCENA IZ FILMA "AKO MI SE FUĆKA, FUĆKAM"

Film je to o mladiću Silviu kojeg za pet dana  čeka izlazak iz popravnog doma, no sve se kako to biva zakomplicira i taj mu izlazak nepovratno odgodi.

U službenoj konkurenciji naći će se i mađarski film Pál Adrienn, redateljice Ágnes Kocsis, netom prikazan na najvećoj smotri filma, onoj u Cannesu. Film o osamljenoj medicinskoj sestri koja obožava „mazati” kremaste kolače a u potrazi je za davno izgubljenim prijateljem iz djetinjstva daje jedno ispunjeno putovanje svojim vlastitim i sjećanjima onih koje susreće.

PÁL ADRIENN
SCENA IZ FILMA "PÁL ADRIENN"

Od kratkih filmova iz konkurencije izdavajamo hrvatski film Saše Bana, Interijer, stan,noć o mladom paru u noćnoj svađi, u kojem glavne uloge tumače Bojan Navojec i Marija Škaričić. Sjajan film je dobio nekoliko domaćih nagrada uključujući Nagradu salona odbijenih na 18. Danima Hrvatskog Filma.

Dokumentarna konkurencija donosi njemačko-švicarsko-austrijski film David želi letjeti/ David wants to fly o mladiću ( redatelj David Sieveking) u potrazi za inspiracijom koji odluči uzeti savjet svog idola Davida Lyncha te počinje istraživati transcedentalnu meditaciju koja je pak puna kontroverzi.

DAVID ŽELI LETJETI
SCENA IZ FILMA "DAVID ŽELI LETJETI"

Uz Davida,  ljubitelji dokumentaraca moći će pogledati i slovački film Hranica / Granica. Film o malom slovačkom selu koje je nakon drugog svjetskog rata podijeljeno između SSSR-a i Čehoslovačke. Selo je podijeljeno bodljikavom žicom- nemilosrdno razvučenom između kuća- a koja je pak podijelila groblje i zemlju, baš kao i brojne obitelji u vremenu od nekoliko dekada.

I ove godine dvije su glavne lokacije na kojima se prikazuju filmovi: dunavski šlep te Ružičkina kuća. Treća je lokacija kino u Borovu naselju gdje će se prikazivati matineje za djecu te reprize filmova sa šlepa.

Besplatan kamp na vukovarskoj adi otvoren je za sve filmofile i ove godine!

vff vukovar film festival festival podunavskih zemalja konkurencija zlatni medvjed srebrni medvjed Ako mi se fućka fućkam


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?