Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Do kraja tjedna otvorene prijave za 12. Liburnia Film Festival

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 10.06.2014. / Autor: Moj Film Do kraja tjedna otvorene prijave za 12. Liburnia Film Festival

Filmaši, požurite! Prijava dokumentarnih filmova za 12. Liburnia Film Festival otvorena je još samo do kraja tjedna, do nedjelje 15. lipnja! LFF, festival hrvatskog dokumentarnog filma, održat će se od 26. do 30. kolovoza 2014. u lučici u Ičićima kraj Opatije.

Za sudjelovanje u konkurenciji festivala prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni u 2013. ili 2014. godini koji su nastali u proizvodnji hrvatske produkcijske kuće ili autora, ili u koprodukciji s Hrvatskom. U obzir dolaze i koprodukcijski filmovi kojima je Hrvatska najkasnije druga produkcijska zemlja u nizu.

Filmovi starijih godina produkcije, kao i filmovi u kojima Hrvatska nije minimalno druga produkcijska zemlja, neće se razmatrati.

Žiri LFF-a nagradit će najbolji film, najboljeg redatelja/icu (nagradu dodjeljuje Institut dokumentarnog filma IDF iz Praga), najboljeg snimatelja/icu, najboljeg montažera/ku, najboljeg dizajnera/icu zvuka i najbolji regionalni film, a ako tako odluči, dodijelit će i posebno priznanje. Publika će izabrati najbolji film po njihovom izboru.

Za nagradu za najbolji regionalni film natječu se autori s područja Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije. Organizator iznimno u regionalni program može odabrati filmove autora ili produkcija koji nisu iz navedene regije, ali su filmove snimali na tom području. Također, organizator će iznimno uzeti u obzir regionalne filmove dovršene 2012. godine.

Radi olakšanog postupka prijave, ove je godine uvedena online PRIJAVNICA na internet stranicama festivala www.liburniafilmfestival.com. Odsad se filmovi koji se nalaze na Vimeo kanalu i zaštićeni su lozinkom ne moraju slati poštom. Oni koji nemaju film online, nakon popunjavanja prijavnice, film trebaju poslati isključivo na DVD-u, na adresu: RESTART, Trg V. Mačeka 1, 10000 Zagreb

Prošle godine Liburnia Film Festival trajao je pet dana, a festivalske programe pratilo je više od četiri tisuće posjetitelja. I ove godine organizatori najavljuju najbolje iz domaće produkcije, nekoliko radionica i predavanja te naravno - zabavu.

festival dokumentarni film liburnia film festival lff restart


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?