Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Dani hrvatskog filma u Art-kinu Croatia

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 22.04.2011. / Autor: Moj Film Dani hrvatskog filma u Art-kinu Croatia

Izbor suvremenih hrvatskih filmova, urbanih hrvatskih drama pod nazivom "Dani hrvatskog filma", počeo je jučer u 21h projekcijom omnibusa "Zagrebačke priče".

Riječ je o devet kratkometražnih filmova jedanaestero redatelja, a glavni su junaci stanovnici Zagreba različitih društvenih položaja i očekivanja. "Žuti mjesec" Zvonimira Jurića iz omnibusa osvojio je brojne nagrade (glavna nagrada na Međunarodnom festivalu kratkog filma u Drami (Grčka), najbolji kratki film na Vukovar Film Festivalu, Srce Sarajeva za najbolji kratki film uz izvrsne glumačke izvedbe Lane Barić i Marije Škaričić.

Tu je i omnibus "Neke druge priče" s Nerom Stipičević, Goranom Bogdanom, Lucijom Šerbedžijom i Ninom Violić, urbane priče pet žena povezanih trudnoćom i slučajnostima koji im mijenjaju živote.

Prikazat će se i kratki film Tanje Golić "Nije da znam nego je to tako" s Darijom Lorenci i Rakanom Rushaidatom, u kojem redateljica secira suživot dvaju bića kroz burne razmirice mladog para, a publika će vidjeti i "Dragulje Zagrebačke škole animiranog filma – the best of".

Ulaz je slobodan!

hrvatski film žuti mjesec art kino croatia dani hrvatskog film zagrebačke priče


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?