Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Dani europskog filma u Zagrebu, Rijeci i Puli

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 27.04.2012. / Autor: Moj Film Dani europskog filma u Zagrebu, Rijeci i Puli

U organizaciji Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj i udruge Kulturni klub iz Zagreba, za vrijeme Europskog tjedna od 2. do 9. svibnja 2012. godine u Zagrebu, Rijeci i Puli održavaju se Dani europskog filma.

U pet kina – Kinu Metropolis MSU, Art kinu Grič i KIC art kinu u Zagrebu te Art-kinu Croatia u Rijeci i Kinu Valli u Puli – bit će prikazano sedam filmova iz sedam zemalja Europske unije, a pribrojimo li i koproducente, broj zemalja penje se na jedanaest. Žanrovski šaroliki, smješteni u različita vremenska razdoblja (od 19. stoljeća do današnjih dana) većina odabranih naslova na različite načine progovara o sličnim temama – razumijevanju i prihvaćanju drugoga, ljubavi i povjerenju. Gledatelji će moći pogledati talijansku humornu dramu "Kopno", nizozemski kriminalistički triler "Otmica Heineken", slovensku dramu "Piran – Pirano", austrijski pustolovni film "Moj najbolji neprijatelj", dansku dramu "Obitelj", francuski kriminalistički film "Partneri" i irsku kostimiranu dramu "Albert Nobbs".

Povod za ovakvu manifestaciju je dugo očekivani ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju, a među koproducentima filmova je i jedan hrvatski, Jadran film laboratorij na čelu s Franjom Senjakom, koproducentom filma "Piran – Pirano". Hrvatska nema slične manifestacije posvećene isključivo europskom igranom filmu još od 2001. godine, kada je održana posljednja Revija filmova Europske unije, pokrenuta 1997.

Ulaz na sve projekcije na Danima europskog filma je slobodan.

Preuzmite programski knjižicu

Preuzmite raspored projekcija

revija valli msu metropolis kic art kino kino valli art-kino croatia art kino grič dani europskog filma


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?